Med egne ord

; mulla Krekar (Omtalt)

Vår pris
379,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg
Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Om boka

Bevisstgjøringen
Krekar forteller om barne- og ungdomsår i Suleymania i Irak. Om oppdragelse, skolegang og om hvordan han gradvis ble mer politisk bevisst. I 1970 var Krekar 14 år og mest opptatt av fotball. Året etter meldte han seg inn i Den kurdiske studentforsamlingen. Krekar dras mot den islamske bevegelsen og blir aktiv blant Muslimbrødrene.

Han ønsker å fortsette studiene i Iran, men innkalles til militærtjeneste. Men Krekar er lite lysten på å kjempe for Saddam Husseins Baath-parti og går i dekning i Pakistan. Fra nå av er det helt klart at han aldri vil kunne leve et normalt liv i Kurdistan og Irak. Hans engasjement for kurdersaken er stadig økende, det skjer etter hvert gjennom Ansar al-Islam.

Ekstremt
Med egne ord er en personlig og politisk selvbiografi. Mulla Krekar gir selvfølgelig sin vurdering av saken som har vært kjørt mot ham i Norge. Han går inn på historiske forhold, sin politiske og religiøse ideologi og sitt syn på islam generelt. At hans uttalelser bekrefter bildet mange har av ham som fundamentalist, er ingen overdrivelse.

Boka gir innsikt i et tankesett som er fjernt fra det norske, og Sharialoven, som Krekar har studert nøye, forsvares selvfølgelig varmt. Dermed blir boka viktig for å få forstå deler av vår samtid og for å forstå den kanskje mest omtalte mannen i norske medier det siste året.

Fakta

Mulla Krekar i FAGforeningen