Gå til våre mobile nettsider
Bokklubben Bøker Med egne ord - mulla Krekar - Innbundet (9788203229688)
Med egne ord - mulla Krekar mulla Krekar
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Aschehoug
Innb:
Innbundet
Språk:
Norsk Bokmål
Sider:
246
Format:
16 x 23 cm
ISBN:
9788203229688
Utgave:
1. utg.

Med egne ord

av ;

mulla Krekar

(Omtalt)
Mulla Krekar er en mann med mange ansikter. «Terrorpendler» er én av karakteristikkene. Andre mener han er «Bin Ladens onde fetter». Krekar kom til Norge som kvoteflyktning i 1991. I løpet av de par siste par årene er han blitt Norges mest omstridte flyktning, og han er nå fratatt sin flyktningstatus. Nå får vi hans egen fremstilling av sitt liv og saken han står for.
Innbundet Leveringstid: Ikke i salg

Bokklubbpris: 379 ,- (portofritt tilsendt)
Du får 19 bonuskroner
Bevisstgjøringen
Krekar forteller om barne- og ungdomsår i Suleymania i Irak. Om oppdragelse, skolegang og om hvordan han gradvis ble mer politisk bevisst. I 1970 var Krekar 14 år og mest opptatt av fotball. Året etter meldte han seg inn i Den kurdiske studentforsamlingen. Krekar dras mot den islamske bevegelsen og blir aktiv blant Muslimbrødrene.

Han ønsker å fortsette studiene i Iran, men innkalles til militærtjeneste. Men Krekar er lite lysten på å kjempe for Saddam Husseins Baath-parti og går i dekning i Pakistan. Fra nå av er det helt klart at han aldri vil kunne leve et normalt liv i Kurdistan og Irak. Hans engasjement for kurdersaken er stadig økende, det skjer etter hvert gjennom Ansar al-Islam.

Ekstremt
Med egne ord er en personlig og politisk selvbiografi. Mulla Krekar gir selvfølgelig sin vurdering av saken som har vært kjørt mot ham i Norge. Han går inn på historiske forhold, sin politiske og religiøse ideologi og sitt syn på islam generelt. At hans uttalelser bekrefter bildet mange har av ham som fundamentalist, er ingen overdrivelse.

Boka gir innsikt i et tankesett som er fjernt fra det norske, og Sharialoven, som Krekar har studert nøye, forsvares selvfølgelig varmt. Dermed blir boka viktig for å få forstå deler av vår samtid og for å forstå den kanskje mest omtalte mannen i norske medier det siste året.

Boka handler om forfatterens liv og hans tro, og gir et innblikk i de irakiske kurdernes kamp for selvstendighet. Forfatteren forteller også om en bestemt del av den moderne islamismen, og gir en beskrivelse av hvordan han oppfatter det som er blitt kalt Krekar-saken - og norske mediers og statlige institusjoners håndtering av denne. Med litteraturliste. © DnBB AS
Med egne ord handler om Mulla Krekars liv og om hans tro. Gjennom hans historie gis vi et innblikk i de irakiske kurdernes kamp for selvstendighet - en kamp som er del av en større strid som har pågått i hundrevis av år i Tyrkia, Irak og Iran. Ikke minst får vi en forståelse av de innfløkte forholdene i irakisk Kurdistan og rivaliseringen mellom de ulike politiske fraksjonene. Mulla Krekar har selv deltatt aktivt - også etter at familien flyttet til Norge - både i kurdisk politikk og i den islamistiske bevegelsen. Da han ble fengslet i Nederland høsten 2002, ble hans historie plutselig av enorm interesse for offentligheten. I denne boken gir han en fullstendig beskrivelse av hvordan han oppfatter "Krekar-saken" - og norske mediers og statlige institusjoners håndtering av denne. Levert av © DnBB AS
Du vil kanskje også like:
Hundre og én dag
Åsne Seierstad
Bokklubbpris: 149,00
Bagdad brenner
Riverbend
Bokklubbpris: 262,00
Islamister og naivister
Karen Jespersen
Bokklubbpris: 262,00
Finn mer:
Andre utgaver: Med egne ord
Forfatter: mulla Krekar
Emne: Biografier og selvbiografierIslamKurdereReligionsforkjempere
Omhandlet sted: Midtøsten

gaverutstyr