Historien om Pi

; Bodil Engen (Oversetter)

Vår pris
79,-
Spar
114,-

Veil. pris: 193,- (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg
Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Et kvart tonn tiger Pis familie, som har drevet en dyrehage i Pondicherry, en tidligere fransk-indisk koloniby, bestemmer seg for å søke en ny fremtid i Canada. De selger dyrehage og dyr, og installerer seg samt de av dyrene de har solgt til dyrehager på det amerikanske kontinentet, i det japanske lasteskipet Tsimtsum som seiler fra Madras i 1977. Men ute på Stillehavet, fire dager etter avreise, havarerer skipet og går ned med mann og mus. Pi mister mor, far og sin eneste bror. De eneste som overlever - og som klumpes sammen i en 26 fot lang livbåt - er den 16-år gamle sterkt religiøse lesehesten Pi, en skadd sebra, en orangutang, en hyene, en rotte, en håndfull kakkerlakker og en sjøsyk tiger. Men dette er ingen Noas ark. Etter en kort og brutal stund er det bare Pi og den 250 kilo tunge bengaltigeren Richard Parker igjen. Pi har med andre ord ingen medhjelper i sin nød, slik Robinson hadde Fredag, men en fryktinngytende og morderisk motstander. Kampen kan synes oppe og avgjort, men er det ikke. Pi setter inn all sin menneskelige kløkt på å overleve. Dette er ulidelig spennende, virtuost skrevet og veldig, veldig morsomt! Det både lune, episke og ikke minst ramsalte eventyret om Pi er hva de engelsktalende kaller en pageturner. Du bare må lese videre.

Frykten og fantasien som overlevelsesmiddel
Pi er et navn som hovedpersonen selv har tatt fordi han ikke lenger vil bli mobbet av medelevene på skolen. Egentlig heter han Piscine Molitor Patel, men i frekke barnemunner kan det fort bli Pissern. Pissern Patel, liksom. Men: Det skal legges til at pissingen til Pi kommer godt med på livbåten, for å markere sitt revir på et språk som tigre forstår. Så på en måte lever han opp til kallenavnet sitt.
Merkelig nok blir det frykten for Richard Parker som holder Pi i live i de 227 dagene i livbåten. Han blir nødt til å mobilisere alt han har av kunnskaper og fantasi for å overleve: Det vil si fikse ferskvann og fange havskipadder og fisk, uten å selv bli haimat. Fantasien blir et overlevelsesmiddel på linje med fiskesnøre og Seven Oceans standard nødrasjoner “fra det fjerne, eksotiske Bergen i Norge”. En fantasi som for Pi kanskje aller mest blir et overlevelsesmiddel når terroren er over, og livet tross alt skal fortsette tross snikende minner.
Vi som har våre bengalske tigre å hanskes med, har mye å lære av Pi.

Fakta