Gå til våre mobile nettsider
Bokklubben Lydbøker Praktisk retorikk - Göran Hägg - Lyd-CD (9788242122759)
Praktisk retorikk - Göran Hägg Per Frogner Thilo Reinhard
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Lydbokforl.
Språk:
Norsk Bokmål
Format:
14 x 14 cm
Spilletid:
7:41
ISBN:
9788242122759
Utgave:
1. utg.
Serie:
Hør utdrag :

Praktisk retorikk

av ;

Per Frogner

(Oppleser) ;

Thilo Reinhard

(Oversetter)
Praktisk retorikk kan hjelpe deg den veien du vil ved hjelp av overbevisningens kunst.
Lydbok Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag
Legg i handlekurv
Bokklubbpris: 199 ,- (portofritt tilsendt)
Du får 10 bonuskroner

Retorikk er læren om hvordan vi taler og argumenterer. Det er en vitenskap utviklet i antikken om hvordan vi påvirker med ord. Retorikken gir blaffen i god smak, sannhet og fine forbilder. Om du vinner med dårlig språk og dårlige argumenter, så er det godt språk og gode argumenter retorisk sett. Som all ekte vitenskap er retorikk dermed umoralsk. Eller snarere amoralsk. Den bare er. Siden er det opp til hver og en å ta moralske hensyn når man bruker den.

Her blir vi kjent med grunnlagene for den klassiske retorikken, så vel som moderne anvendelsesområder. Lydboka hjelper leseren å gjennomskue de vanligste knepene. For eksempel å forstå hvorfor taler A er så medrivende, mens B, til tross for sine vettige tanker aldri når frem. Eller hvorfor den ene politikeren går i mål med hva som helst, mens den andre blir gjennomskuet med en gang. Men selvfølgelig er det også fullt mulig å forsøke å anvende denne kunnskapen i selskapslivet, på arbeidsplassen eller under en konferanse – i hvert fall så langt som samvittigheten rekker. 


Göran Hägg
er dosent i litteraturvitenskap og jobber som forfatter, kritiker og debattør. Han er en meget underholdende og kunnskapsrik forfatter og foreleser, og har en sjelden evne til å gjøre kompliserte sammenhenger forståelig for enhver leser.

Boken gir en innføring i grunnlagene for den klassiske retorikken så vel som moderne anvendelsesområder. Forfatteren forklarer hvordan man kan gjennomskue de vanligste knepene, for eksempel til å forstå hvorfor en taler er så medrivende, mens en annen aldri når frem. Kunnskapen kan også anvendes i egne diskusjoner, taler og presentasjoner.
Du vil kanskje også like:
Mussolini
Göran Hägg
Bokklubbpris: 349,00
ny
Small talk - Thomas Leikvoll
Small talk
Thomas Leikvoll
Bokklubbpris: 157,00
Hva er retorikk
Jens E. Kjeldsen
Bokklubbpris: 179,00
Finn mer:
Andre utgaver: Praktisk retorikk
Forfatter: Göran Hägg
Emne: Muntlig kommunikasjon

gaverutstyr