Gå til våre mobile nettsider
Bokklubben Bøker Havets katedral - Ildefonso Falcones - Innbundet (9788252568219)
Havets katedral - Ildefonso Falcones Kari Risvik Kjell Risvik
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Bazar
Innb:
Innbundet
Språk:
Norsk
Sider:
637
Nr:
5011930
ISBN:
9788252568219
Utgave:
1. utg.
Orig.tittel:
La catedral del mar
Genre:
En sjelden leseopplevelse

Havets katedral

av ;

Kari Risvik

(Oversetter) ;

Kjell Risvik

(Oversetter)
Han er resultatet av en voldtekt, og familien har ingen rettigheter. Likevel blir han en av Barcelonas mektigste menn.
Innbundet Leveringstid: Ikke i salg
Veil pris: 389,-Bokklubbpris: 340 ,- (portofritt tilsendt)
Du sparer: 49,-
Du får 17 bonuskroner
Presentert av Beate Barth-Nossum

Den ukjente forfatteren og advokaten Ildefonso Falcones trollbinder lesere over hele verden med sitt historiske drama, et actionspekket epos fra middelalderen. Det er en rå tid. En tidsepoke for undertrykkelse og fornedrelse, for inkvisasjon, krig, sult og pest. Føydalherrene har all makt i Catalonia. Inkludert retten til å voldta unge kvinner før de overlates til ektemannen på bryllupsnatta.

"Havets katedral er en forrykende fortelling, like spennende som den er fengslende"

Slik er det også ved unnfangelsen av hovedpersonen i Havets katedral. Bare en arvelig føflekk gjør at Arnau Estanyols far kan være sikker på at sønnen virkelig er hans. I et anfall av desperasjon og besluttsomhet stjeler han barnet og flykter til et liv i skjul blant slavene i Barcelona. Dermed starter en dramatisk jakt, ikke bare på frihet, men på verdighet i et samfunn der uverdigheten dyrkes som en motsetning til det guddommelige.

Børs og katedral
Rammen rundt fortellingen er symbolsk nok: På begynnelsen av 1300-tallet reiser Barcelona en ny storslagen Santa Maria-katedral, kalt La Catedral del Mar. Arnau, som vokser opp uten mamma, bruker barneårene på jakt etter en Maria-figur han kan kalle sin mor. Og han finner henne her, i Havets katedral. På veien møter han Joan, en gutt på hans egen alder som lider samme skjebne, og de to vokser opp som brødre. Begge legger ut på hver sin klassereise. Joan utdannes som prest og ender som forhører i inkvisisjonen. Arnau gjør stor suksess som framgangsrik valutahandler og ender som en av Barcelonas rikeste menn.

"Ildefonso Falcones er en historieforteller av klasse. Ingenting er gitt underveis."

Det er med andre ord børsen som møter katedralen når de to vennenes veier krysses seinere i livet. Men Ildefonso Falcones er en historieforteller av klasse. Ingenting er gitt underveis.

Rettsdrama
Høydepunktet i Havets katedral er et realt rettsdrama: inkvisasjonen. For denne fryktinngytende middelalderske skrekkordningen, denne usalige blandingen av religion og lov, tro og orden, innhenter Arnau til slutt. Den tegner et vrengebilde av Arnau Estanyol, som aktor - storinkvisitoren - legger til grunn i sin tiltale. Det skal med andre ord mer enn en god advokat til for å få vår mann frikjent.

Det politiske spill
Havets katedral er en forrykende fortelling, like spennende som den er fengslende. For historieelskere er den et must. Den fantastiske historien gir oss et innsiktsfullt innblikk i datidens politiske spill og religiøse konflikter. For selv om middelalderen først og fremst forbindes med inkvisisjonen og ulike munkeordener, var området rundt Middelhavet en religiøs gryte der kristne, jøder og muslimer levde side om side. Gjennom bokas rike persongalleri får vi et innblikk i de konflikter dette medførte, hendelser som gir bakgrunn for å forstå både dagens konflikter og kriger som har funnet sted i vår egen tid.

Beathe Barth-Nossum er kommunikasjonsrådgiver og forfatter

Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet, da byens innbyggere har begynt bygginga av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn. Barndomsvennen Joan ender som forhører i inkvisisjonen, og når inkvisisjonen til slutt innhenter Arnau, trengs det mer enn en god advokat for å få ham fri. © DnBB AS
Nesten 2 millioner solgte eksemplarer i Spania hittil! Solgt til 36 land. HAVETS KATEDRAL gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. (Terning 6) "En medrivende og fantastisk bok." (Svend E. Hansen, Østlands-posten). "Glimrende." (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen). "En suksess. Vel fortjent." (Svein Johs Ottesen, Aftenposten). "Magisk." (Tom Egeland). "Sannsynligvis årets beste bok. Den anbefales uten forbehold." (Bent Johan Mosfjell, Bokavisen). "Svært veldreid og spennende." (Karsten Alnæs). Levert av © DnBB AS
Flere av Ildefonso Falcones:
Barfotdronningen
Ildefonso Falcones
Bokklubbpris: 349,00
Cathedral of the sea
Ildefonso Falcones
Bokklubbpris: 99,00
Fatimas hånd
Ildefonso Falcones
Bokklubbpris: 169,00
Finn mer:
Andre utgaver: Havets katedral
Forfatter: Ildefonso Falcones
Omhandlet sted: Barcelona
Tidsepoke: Middelalderen
Genre: Romaner

gaverutstyr