Gå til våre mobile nettsider
Bokklubben Bøker Sukkerdøden - Unni Lindell - Innbundet (9788252575590)
Sukkerdøden - Unni Lindell
Del med andre
Utgitt:
Forlag:
Aschehoug
Innb:
Innbundet
Språk:
Norsk
Sider:
427
Format:
20 x 13 cm
Nr:
9015493
ISBN:
9788252575590
Utgave:
1. utg.
Sted:
Hør utdrag : Utdraget er hentet fra lydbokutgaven

Sukkerdøden

av
Hva skjedde egentlig da åtte år gamle Kari Helene fant lillebroren sin død på gulvet? Seksten år senere og hundre kilo tyngre husker hun det plutselig.
Innbundet Leveringstid: Ikke i salg
Veil pris: 389,-Bokklubbpris: 99 ,- (portofritt tilsendt)
Du sparer: 290,-
Du får 5 bonuskroner
Presentert av Marius Aronsen, redaktør i Bokklubben Nye Bøker

Ingen forfattere vet bedre enn Unni Lindell hvor viktig det er å treffe den riktige, gufne og dragende tonen fra første setning. I Sukkerdøden kastes vi rett ut i en scene der en liten, tilsynelatende tilfeldig, tildragelse gir omveltende innsikt for et såret sinn, som så reagerer slik at nye skjebnesvangre handlinger settes i gang. Vi møter den store, uformelige Kari Helene Bieler der hun beskjemmet står foran disken på det fornemme konditoriet Pascal i Oslo og har bestilt sin daglige, solide rasjon med kaker. Plutselig mister betjeningen en småkake ned på disken så melisen spruter. Dette setter Kari Helene seksten år tilbake i tid. Bilder fra lillebrorens tragiske død strømmer fram i henne.

Feit krim!                                              
Kurt Hanssen, Dagbladet

Kari Helene er en sterkt traumatisert ung dame. Livet tok en skjev retning da hun som sjalu åtteåring skal ha kvalt lillebroren sin med en pute. Moren var ikke hjemme da det skjedde, og i ly av en streng og dominerende far har Kari Helene undertrykket vissheten om babyens død. Til politiet ga foreldrene en annen forklaring, som gjorde at dødsfallet offisielt ble ansett som krybbedød. Men stakkars Kari Helene har slitt med skyldfølelsen hele livet.

Det mest spennende er hovedpersonen, som aldri skulle ha jobbet i politiet (...) Isaksen står for det rasjonelle mannlige og vestlige, mens Dahle står for følelser, det kvinnelige østlige.
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Tørster etter hevn
Det viser seg at kripossjef Martin Egge har hatt personlige bekjentskaper som en mann i hans stilling ikke burde hatt. Overvektige Kari Helene er datteren til John Gustav Bieler, en av dem Egge beskriver som "såkalte gamle venner", noen han har vokst opp med, men som han ikke ville valgt som venn i voksen alder. Spesielt ikke siden han ble politi. Martin Egge kom til Bielers hjem den gangen Lillegustav døde. Siden har han hatt et spesielt forhold til Kari Helene. Hun er en av flere "åstedsbarn" som Egge har hjulpet videre. Og det er Martin Egge Kari Helene kontakter da hendelsen fra 16 år siden kommer tilbake: "Jeg må snakke med deg, Martin. Nå skal jeg fortelle deg det aller verste." Martin og Kari Helene rekker aldri å møtes. Noen tar livet av ham.

Kari Helene Bieler husker plutselig hva som skjedde da lillebroren døde som baby for seksten år siden. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en unik dekkoperasjon for en psykopat som har levd et dobbeltliv i mange år. Politibetjent Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken og setter hennes profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen på prøve. Dette er den åttende boken om Cato Isaksen.
Overvektige Kari Helene Bieler husker plutselig hva som egentlig skjedde da den lille broren hennes døde for 16 år siden. Dette setter i gang en spiral av grusomheter, blant annet drapet på kripossjefen og flere kvinner. Hemmeligheten rundt babyens død har latt en psykopat leve et perfekt dobbeltliv i disse årene. Nå trigges en kaldblodig morder til å iverksette en farlig hevn. Politibetjent Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken på en helt spesiell måte, og hennes profesjonelle forhold til etterforskingsleder Cato Isaksen og hele politietaten blir satt på en hard prøve.
Flere av Unni Lindell:
Brudekisten - Unni Lindell
49,-
Brudekisten
Unni Lindell
Bokklubbpris: 340,00
Kyss meg på tirsdag
Unni Lindell
Bokklubbpris: 157,00
Rødt for kjærlighet
Unni Lindell
Bokklubbpris: 157,00
Finn mer:
Andre utgaver: Sukkerdøden
Forfatter: Unni Lindell
Omhandlet sted: Oslo
Genre: KrimRomaner

gaverutstyr