Meny
 

Fluenes herre

; Inger Hagerup (Oversetter)

Et fly styrter. Mange er døde. En etter en kommer noen gutter frem fra jungelen og oppdager lagunen, den fantastiske sanden og havet. De organiserer seg og finner frukt, nøtter og griser. De er optimistiske. Før eller senere vil de bli funnet - av en båt, eller kanskje et fly. Men etterhvert begynner stemningen å slå sprekker. Idyllen brytes og alle er ikke lenger venner. Noen er også blitt fieneder... Les mer
Vår pris
186,-
Spar
26,-

Veil. pris: 212,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 186,-
Spar: 26,-

Veil. pris: 212,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Egmont entertainment/Norsk filminstitutt

De første dagene
De velger en leder, Ralph, og alle får hver sin oppgave: jegere, hyttebyggere, bålpassere. Alt går greit i begynnelsen. Guttene tar ansvar og hjelper til. Men så sklir det ut. Ralphs regler blir neglisjert.

Uro og splittelse
Guttene har likt seg på jakt. De må jo jakte for å overleve. De har fanget en gris, og det betyr mat til alle. De får fart på bålet igjen, men stemningen er likevel trykket. Jack snakker oppglødd om drapet på grisen. Jegerne har malt seg i ansiktet og danser en dans. De har blod på hender og kropp. De er en sammensveiset gruppe, som truer resten av flokken.

Egmont entertainment/Norsk filminstitutt Menneskejakt
Uten at de vet det, er de i ferd med å endre natur. Ralph og Gisgis prøver å få dem til fornuft. Bålet er viktigst; uten bål, ingen redning. Samtidig er alle redde og engstelige. Er de virkelig alene på øya? Jack fører an og sier det de andre vil høre, skaper et samhold og en gruppetilhørighet. Det blir noen mot resten; fornuften mot villskapen.

Et tidløst tema
Bokas tema er langt fra ukjent for de fleste av oss. Daglig står vi overfor de samme problemstillingene som guttene i boka, men heldigvis ikke med store konsekvenser og selvfølgelig i helt andre situasjoner. Kanskje du har vært i situasjoner der alle gjorde det du mente var galt? Klarte du å stå i mot da?.

Om hvor viktig det er å:
Egmonst entertainment/Norsk filminstitutt

  • Tenke selv
  • Stå i mot gruppepress
  • Stole på seg selv
  • Sette grensen for rett og galt

William Golding
Fluenes herre
Oversatt av Inger Hagerup
Forlag: Gyldendal
224 sider

Fakta