Meny

En fortelling om kjærlighet og mørke

; Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatteren tar oss med på en reise gjennom sin barndom og pubertet langs Jerusalems krigsherjede gater. Fanget mellom sin pirkete, logiske far og sin drømmende, romantiske mor bærer den lille gutten flere generasjoners bør på sine skuldre. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

I støpeskjeen
I 1940-tallets Jerusalem vokser gutten Amos opp blant flyktninger fra det antisemittiske Europa. Men disse fordrevne er også europeere inntil margen, de er verdslige, liberale og intellektuelle. Og de føler seg fremmede for det nye landet og de religiøse og militante idealene de møter der. Amos drømmer om å slutte seg til det nye, stolte Israel som befinner seg i kibbutzene. I spennet mellom en europeisk tradisjon og det radikalt nye som preger staten, formes gutten. Men også forfatteren.

Sagaen om Israel
Dette er Amos Oz’ mesterverk, en stor fortelling om et liv, om en slekt og om Israels historie. Det er en selvbiografi som er skrevet som om den skulle vært en roman. Det hebraiske språket er i mangt motoren i denne boka, det skriftspråket som skal bli et talespråk, på samme tid eldgammelt og helt nytt, akkurat som staten. Det skal bli forfatterens språk, slik landets historie skal bli hans.

Forfatter: Amos Oz
Tittel: En fortelling om kjærlighet og mørke
Oversatt av Kjell Risvik
Forlag: Pax
Innbundet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788253026589
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sipur al ahava v-hoshekh
Format: 22 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger