Meny
 

De tøffeste gutta

Modulf blir dyppet i do, får kokos med sandpapir og må bade i søledammer. Og det er helt greit - da slipper jo de andre å bli mobbet. Systemet er enkelt, og Modulf takler det. Så begynner Lise i klassen, og hun lager fullstendig kaos i systemet. Les mer
Vår pris
199,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Bok
Bok
Vår pris: 199,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Ideen er egentlig ganske genial; Når Frank og Jørgen har dynket Modulf, gidder de ikke å begi seg på noen andre. De er ikke alt for brutale mot Modulf, han er tøffere enn han ser ut til og han klarer å overbevise moren og læreren om at alt er i orden. Modulf tar av for de andre, og han føler at han har en funksjon i verden. Men Lise er ikke enig. Hvorfor skal Modulf få tyn sånn at Frank og Jørgen skal få være de tøffeste gutta på skolen? Ingen har vel rett til å plage andre selv om ofrene "godtar" det?


Hundebæsj og berg-og dalbane
Men Modulfs liv blir ikke enklere etter at Lise dukker opp. Hun bryr seg og skaper kaos i rekkene - og plutselig er det hun som står midt i orkanen og må reddes. Advarte ikke Modulf henne? Sa han ikke at hun ikke burde bli kjent ham? Det er ingen annen råd enn å finne på noe helt vanvittig og håpe at alt ordner seg. Men geniale planer fungere dessverre sjelden. Modulfs bursdag (som alltid har vært en rolig - og kjedelig, greie for to) skal bli vendepunktet. Enten funker dette - eller så må han flytte. Heldigvis har Modulf ingen ting å tape.

Barnas egen favorittforfatter
Arne Svingen er en de siste årenes mest produktive barnebokforfattere. Hans historier er fulle av spenning og humor og snodige personer, og flere av dem er blitt belønnet med priser delt ut av barna selv. Mange kjenner hans lett-lest-bøker om Hubert, og De tøffeste gutta egner seg også godt for de ferskeste leserne.

De tøffeste gutta ble sendt som radioserie på NRK våren 2003.

Aftenposten skriver:
"Arne Svingen skriver med innlevelse og humor om et alvorlig tema. Leserne kommer ikke til å klare å legge fra seg boken før de finner ut hvordan det går med Modulf."

Arne Svingen
De tøffeste gutta
Forlag: Gyldendal Barn & Ungdom
192 sider

Fakta

Utdrag fra boka