Meny
 
Hanne Kristin Rohde: Gudmoren
Hanne Kristin Rohde: Gudmoren

Gudmoren

Serie: Wilma Lind 3

«Boken engasjerer, og man blir raskt dratt med inn i de interne konfliktene som finner sted på innsiden av Politihusets fire vegger.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 5
Oslo rystes av flere drap, og Wilma Lind og kollegene hennes i politiet drukner i jobb. Samtidig mottar Wilma personlige trusler, noen i nærheten av henne vil henne vondt. Den tredje boka om Wilma Lind er umulig å legge fra seg. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Kristin Fjeld, lektor

Det er en iskald nyttårsnatt i Oslo. Himmelen over Oslo er som en mosaikk av lys og mørke. Men innimellom de festglade menneskene i Spikersuppa er det også noen som ikke er invitert med på festen. En uteligger sniker seg rundt på jakt etter flasker han kan tømme eller pante. Men det er enda en person i Spikersuppa denne nyttårsaftenen. Hun har planlagt kvelden lenge. De berusede, lite observante festdeltakerne og de høye smellene på himmelen gir henne den anonymiteten hun trenger. Nøyaktig klokka 24, da himmelen og lydrommet eksploderer, lar hun skuddene falle inn i magen på den forsofne uteliggeren. Ingen ser noe, ingen hører noe. Det er den perfekte forbrytelse.

Hvem vil Wilma vondt?
Samtidig, i en villa på Tåsen, tilbringer Wilma nyttårsaften i selskap med en flaske champagne. Den avtroppende ektemannen tilbringer kvelden med elskerinnen sin, og de to sønnene har lagt egne planer for festkvelden. Men Wilma ser framover og ønsker det nye året velkommen. Da tikker det inn en tekstmelding med bilde av henne, Wilma Lind, leder for avsnittet for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, men på bildet er hun død.

Wilmas juleferie blir avbrutt av drapsforsøket i Spikersuppa, og kun noen dager etter blir byen rystet av et nytt, makabert drap. En ung kvinne blir brakt inn på sykehuset for en enkel beinoperasjon etter en bilulykke. Så forsvinner hun fra oppvåkningen, for senere å bli funnet i sykehusets likkjeller, med et stort arr over brystet. Overlegen forklarer situasjonen til politiet: «Hun var i live helt til noen opererte ut hjertet hennes.»

Moderne politietterforskning
Det er én ting morderen fra Spikersuppa ikke hadde tatt inn over seg. På nyttårsaften i Oslo klokka 24 var hundrevis av mennesker med mobilkameraer ute for å filme festen. Ved hjelp av moderne teknologi kan faktisk lyden av et skudd separeres fra lyden av fyrverkeri, og man kan fange opp hvor lyden kommer fra. Boka gir et imponerende bilde av moderne politiarbeid på sitt mest intense, samtidig som intrigene spisser seg til da en av de ansatte på sykehuset med den drepte kvinnen blir neste offer.

Det må være en rød tråd, en sammenheng mellom ofrene, og Wilma snur hver stein for å finne den. Hun har ikke tid til å tenke så mye på det makabre bildet hun fikk på nyttårsaften. Men så oppdager hun en dukke i hagen, hengt i et tre, og den har på seg Wilmas klær ... det er en eksplisitt trussel, og den må komme fra noen som har hatt tilgang til klesskapet hennes!

Intrigemakeren
Hanne Kristin Rohde var leder for avsnittet for volds-og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt (for øvrig samme stilling som Wilma Lind har), og hun var et kjent ansikt før hun ble forfatter. Som krimforfatter har hun dermed en åpenbar fordel av at hun har unik kjennskap til miljøet hun skriver om. Med den tredje boka om Wilma fester hun grepet som forfatter. Man raser gjennom sidene for å finne ut hvordan det går med Wilma og hvem som er morderen. Og da har Hanne Kristin Rohde gjort jobben sin - som krimforfatter.

Fakta

Bla i boka

Om forfatteren

HANNE KRISTIN ROHDE er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike lederstillinger politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politi-distrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og hun er nå forfatter og foredragsholder på heltid. Hun har gitt ut krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn og Gudmoren, i tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært.

Medlemsblad