Meny

Leve livet! En guide til gjestfrihet og matglede

Det finnes alltid en grunn til å la være å be folk hjem. Og det er synd, mener Gøril Wiker. I denne boken viser hun hvordan du får overskudd til å be gjester: Gjør det enkelt! Les mer
Vår pris
348,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Bok
Bok
Vår pris: 348,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vi er mange som gjerne fylte huset med gjester stadig vekk, men som lar være fordi livet er for smalt og hverdagen for travel til at vi greier å leve slik vi helst ville. Leve livet, kokeboken som fokuserer mer på et godt liv enn på høytidelige oppskrifter, er skrevet av en som har vært i de fleste tidskniper, og som har mange triks å lære bort.

Ferskt og friskt
- Vond mat er ikke nødvendigvis billigere enn god mat. Hvorfor da ikke servere god mat? spør forfatteren, som er matelsker, tidligere TV-kokk og nå driver Jotunheimen Fjellstue. Og med god mat mener hun mat laget av nye, friske råvarer. Ferdigmat og halvfabrikata bruker hun kun som kriselager. Synes du som henne at nykokte poteter med en smørklatt smaker bedre enn ferdiggratenger, er dette en bok for deg. Ingen bokser og poser, men enkle råvarer som gir lettlaget mat - unntatt når du virkelig vil slå på stortromma.

Råd for alle fester
Hvordan servere en fireretters middag til 8-10 personer uten å måtte stå på kjøkkenet og høre lattersalve-ne runge fra stuen? Hva serverer man til et helt nytt og spennende bekjentskap av det annet kjønn? Finnes det en ny og morsom meny til jentefesten? Gøril Wiker har originale menyforslag og kloke ord for alle livets glade stasjoner, enten det er hagefest uten grill, barneselskap eller guttas festkveld det dreier seg om.

En egen meny (fire retter som lett kan bli syv) er til bruk når du virkelig vil imponere noen. Eller du lager et ekte thailandsk måltid, med alle eller noen av åtte spennende retter. Dette er naturligvis måltider som også krever en del tid, i motsetning til det som ellers er bokens prinsipp - til gjengjeld belønnes vertskapet med lykkelige sukk fra tilfredse gjester...

Inspirasjon
Det morsomste med Leve livet er at de fleste oppskriftene er helt utradisjonelle, uten at maten virker "påfunnaktig". Det er bare snakk om å blande ingredienser på nye måter, eller gi en velkjent rett en ny og overraskende smak. For eksempel sviskekompott med tyttebær, cognac og crème fraîche, scones med revet appelsinskall, vannmelon med fetaost eller kake med akevitt. Og tips til lekker servering og borddekning er det massevis av i Anne Mangleruds nydelige fotografier som gjennomillustrerer boken, utført med Anita Gadelius som stylist.

Bilen - en utmerket komfyr!
Helt uventet byr Gøril Wiker på en ekstra bonus for alle oss som med full rett surmuler over vond mat langs norske landeveier: Du tror det antagelig ikke før du har prøvd, men bilen din er en utmerket komfyr!

Etter noen forberedelser hjemme og en til to timers biltur med egnet mat under panseret - godt innpakket, naturligvis - kan du hente frem et dampende gourmetmåltid, for eksempel laksefilet med purre og ingefær. Eiere av denne boken har all grunn til å glede seg til somme-rens lengre bilturer!

* Endelig en kokebok som tar utgangspunkt i anledningen - selve grunnen til at du ønsker å lage noe utover det vanlige.
* Morsomme, utradisjonelle menyer for alle typer sammenkomster.
* Nydelige bilder gir inspirasjon til servering og borddekning.

Gøril Wiker
Leve livet!
En guide til gjestfrihet og matglede

Forlag: Aschehoug
Foto: Anne Manglerud
Stylist: Anita Gadelius
Format: 20,5 x 28 cm
Sider: ca 200

FAKTA
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 0400000051758
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger