Meny
 

Med egne ord

Mulla Krekar er en mann med mange ansikter. «Terrorpendler» er én av karakteristikkene. Andre mener han er «Bin Ladens onde fetter». Krekar kom til Norge som kvoteflyktning i 1991. I løpet av de par siste par årene er han blitt Norges mest omstridte flyktning, og han er nå fratatt sin flyktningstatus. Nå får vi hans egen fremstilling av sitt liv og saken han står for. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Bevisstgjøringen
Krekar forteller om barne- og ungdomsår i Suleymania i Irak. Om oppdragelse, skolegang og om hvordan han gradvis ble mer politisk bevisst. I 1970 var Krekar 14 år og mest opptatt av fotball. Året etter meldte han seg inn i Den kurdiske studentforsamlingen. Krekar dras mot den islamske bevegelsen og blir aktiv blant Muslimbrødrene.

Han ønsker å fortsette studiene i Iran, men innkalles til militærtjeneste. Men Krekar er lite lysten på å kjempe for Saddam Husseins Baath-parti og går i dekning i Pakistan. Fra nå av er det helt klart at han aldri vil kunne leve et normalt liv i Kurdistan og Irak. Hans engasjement for kurdersaken er stadig økende, det skjer etter hvert gjennom Ansar al-Islam.

Ekstremt
Med egne ord er en personlig og politisk selvbiografi. Mulla Krekar gir selvfølgelig sin vurdering av saken som har vært kjørt mot ham i Norge. Han går inn på historiske forhold, sin politiske og religiøse ideologi og sitt syn på islam generelt. At hans uttalelser bekrefter bildet mange har av ham som fundamentalist, er ingen overdrivelse.

Boka gir innsikt i et tankesett som er fjernt fra det norske, og Sharialoven, som Krekar har studert nøye, forsvares selvfølgelig varmt. Dermed blir boka viktig for å få forstå deler av vår samtid og for å forstå den kanskje mest omtalte mannen i norske medier det siste året.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 246
ISBN: 9788203229688
Utgave: 1. utg.
Format: 16 x 23 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger