Polynesia

myter og legender fra øyverdenen

Ingjerd Hoëm (Redaktør) ; Ingjerd Hoëm (Oversetter)

Polynesia betegner et øyrike i Stillehavet som omfatter kjente øyer som Hawaii, New Zealand, Påskeøya og Samoa. I løpet av 1700-tallet vek en tradisjonell religiøs polynesisk tradisjon plassen for kristendommen. Men stadig lever deler av en eldre religiøs tradisjon videre i muntlig traderte fortellinger. De polynesiske kulturer har alltid dyrket ordet, og deres mytologi var både rik og komplisert. Les mer
Vår pris: 378,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Om boka

Det er en rik og omfattende muntlig fortellertradisjon vi stifter bekjentskap med i boken Polynesia. Myter og legender fra en øyverden. Tekstene gir ikke innblikk i et fasttømret religiøst univers, men bringer oss snarere i møte med en tradisjon under stadig omforming. Her møter vi myter og legender som stadig forandres i sine muntlige overleveringer.

Ingjerd Hoëm er ansvarlig for tekstutvalg, oversettelse, samt det innledende essayet til Polynesia. Myter og legender fra øyverdenen.

Les intervju

Ingjerd Hoëm er styreleder ved Kon-Tiki Museet. Hun har doktorgrad i antropologisk lingvistikk og magistergrad i sosialantropologi. Hennes forskningsfelt er kulturell identitet og kommunikasjonsmønstre.

Fakta

Intervju med Ingjerd Hoem, red