Noe som hjelper

roman

Lauras mor druknet seg i havet da Laura var barn, og savnet etter moren står sentralt i romanen. Fortellingen inneholder motsetninger mellom liv og død, lys og mørke. Laura er en sterk jente som har disse kontrastene i seg, og som underveis lærer seg å leve med dem. Noe som hjelper handler om å vokse og å våkne. Les mer
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,- (Innbundet) Leveringstid: Ikke i salg

 Kjøp NÅ - få 14 bonuskroner!

Om boka

Vakker leseopplevelse Laura liker å gå sine egne veier, og søker gjerne erotiske opplevelser med modne kvinner fremfor jevnaldrende gutter. Det er vakkert å lese en roman der sex mellom to av samme kjønn ikke er et problem. Den lille romanen er full av begivenheter og sterke inntrykk; erotiske opplevelser, familietraumer, vennskap og tap. Men Laura holder det uvesentlige på avstand, hun analyserer ikke. Språket er poetisk og presist. Det tar et par kveldstimer å lese Noe som hjelper, men romanen sitter i tankene lenge. Da jeg var ni år gammel lærte jeg å svømme. Det var mora mi som lærte meg det i en drøm, og det var etter at hun døde.

Mona Høvring er født i 1962 og har tidligere utgitt diktsamlingene IIK!! Ein dialog (1998) og Ensomme badedager og andre dikt (2000). Noe som hjelper er hennes første roman.

"En liten perle ... det er noe med Høvrings språk som rører ved leseren, som man på et vis ikke blir ferdig med: Det direkte og presise ordvalget, det lavmælte og samtidig pregnante uttrykket, et tekstlig nærvær, en meningsbærende tilstedeværelse … Tonen, stilen og sansningene ... er prosakunst ... Mona Høvring har med Noe som hjelper skrevet en liten perle av en bok"
AFTENPOSTEN

"En original og intens roman ... Tett, glassklar og med et så intenst, nesten meditativt språk, at hun nærmest hensetter leseren i en slags rus"
DAGBLADET

"..en roman det er en glede å lese, full av små og store observasjoner, åpne og skjulte linjer, sett og skildret med sterk intensitet og følsomhet"
DAGSAVISEN

"... ujålet og sanselig ..."
STAVANGER AFTENBLAD

"Mona Høvrings romandebut Noe som hjelper er en oppsiktsvekkende utgivelse -slank og vilter, sanselig og øm, rar og vakker .. Liten roman med stor sprengkraft" HAMAR ARBEIDERBLAD

"Det er sannsynleg at du vert raud og rar dersom du les Mona Høvring sin romandebut Noe som hjelper. Du skal heller ikkje sjå bort frå at du kan kome til å sleppe frå deg et aldri så lite hikst ... Den aller største kvaliteten ved Noe som hjelper er likevel språket og symbolsamansetninga, for det er noko uvanleg forførande og berusande med måten Mona Høvring skriv på"
MORGENBLADET

"Høvrings penn er ein taktil og sanseleg observatør. I setningane hennar kjenner ein den kjøttfulle mjukheita i huda, salt sjø, framand sjampo, dufta av mognande eple ...  denne språkleiken forsterkar den poetiske grunntonen i teksten og gjer Noe som hjelper til noko ein bør lese DAG OG TID Det er noe befriende ved å lese om en dame som blir stadig mer komfortabel med kroppen sin - og trives i den."
VG

  • Forlag: Oktober
  • Format: 13 x 18,5 cm.
  • Innb.
  • Sider: 128

Fakta