Meny
 

Jonathan Strange og herr Norrell

; Portia Rosenberg (Illustratør) ; Bodil Engen (Oversetter)

Susanna Clarke jobbet i tolv år med debuten Jonathan Strange og herr Norell. Hun har brukt tiden godt. Les mer
Vår pris
399,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 399,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Pernille Rygg, forfatter

 • Halve damens liv - utdrag fra Jonathan Strange & herr Norrell

  Ved enkelte sjeldne, saliggjørende anledninger skrives det underholdningsromaner som er akkurat dét: Hemningsløst og overdådig underholdende, uten noen som helst skjeling til en moral, et budskap eller en smule pedagogikk. Jonathan Strange & herr Norrell er en sånn bok, en råflott og voldsomt sjenerøs skrøne, berettet med en autoritet og en fortelleglede det bare er å stupe henrykt uti.

  "Full av trolldom, dårlig vær, statuer som snakker, forheksede ballsaler
  og dystre gentlemen ... til å bli bergtatt av!"
  ELLE

  Fedreland i fare
  Midt under Napoleonskrigen gjenoppstår et betydningsfullt og ytterst overraskende fenomen - den engelske trolldomskunsten. Etter at det edle faget lenge har ligget på sotteseng, sørgelig underkjent, innser den rike eremitten og magikeren Gerald Norrell at nasjonen trenger ham. Norrell begir seg følgelig til London. Der har han lite hell, inntil han tas hånd om av to sosietetsherrer. Han må gjøre noe sensasjonelt, anbefaler de, for å få tilgang til maktens korridorer og innflytelse.

  Svart magi
  Altså griper han til noe absolutt uhørt og risikabelt. Han vekker ministeren Sir Walter Poles unge, nettopp avdøde forlovede til live igjen. For å få til dét må han påkalle en alv, et stykke svart magi som har konsekvenser langt utover det han fatter. For dermed har alven fått både tilgang til og smak for England igjen. Riktig schwung over sakene blir det imidlertid ikke før Norrell møter den unge entusiasten Jonathan Strange og gjør ham til sin assistent. Denne trollmannens læregutt viser seg å være både mer sosial og eventyrlysten enn mesteren.

  Overskuddslitteratur
  "Harry Potter for voksne" blir formodentlig den hyppigste karakteristikken av dette voldsomme og uhyre vellykkete stykket overskuddslitteratur. For dette er en hyllest til og en leken videreføring av den engelske romantikken slik Bram Stoker og Mary Shelley utøvde den.

  Stor autoritet
  Susanna Clark plasserer seg ytterst stilsikkert, originalt og med stor autoritet i denne egenartete, ur-engelske tradisjonen. Viljen til å leke hemningsløst med sjangrer, forfatterskap og omfattende viten er like stor som evnen til å fortelle en gigantisk, heidundrende skrøne. Jonathan Strange & herr Norrell er utstyrt med et rikt noteapparat, en mengde referanser til fiktive biografier, historiske avhandlinger og lærde verk innen praktisk magi. Bihistoriene er talløse, intrigene avanserte, fantasien enorm. Det er, som seg hør og bør, umulig ikke å bli revet med. I alle fall om man har så mye som et gram lekelyst igjen i seg.

 • FAKTA
  Utgitt:
  Forlag: Aschehoug
  Innbinding: Innbundet
  Språk: Norsk Bokmål
  Sider: 888
  ISBN: 9788252558791
  Utgave: 1. utg.
  Orig.tittel: Jonathan Strange and Mr. Norrell
  Farge: Hvit
  VURDERING
  Gi vurdering
  Les vurderinger