Gravbøygen våkner

Espen er en helt vanlig gutt. Hvorfor har alvene valgt ham ut til å finne sverdet Bergabitt og redde skogen? Les mer
Vår pris: 189,-
Spar: 60,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 9 bonuskroner!

Om boka

Espen har ikke mange venner. Han trives best hjemme alene sammen med dataspillene sine - og oppe på gården til morfar, hans beste venn. Heldigvis lar skolens verste plageånder Espen være i fred. De har mer enn nok med å forsyne klassevenninnen Eva med bank. Hun får en skikkelig omgang før ferien.

Edelåpne - nøkkelen til "den andre siden"
Som vanlig skal Espen og moren tilbringe ferien på gården til Espens besteforeldre. Morfar begynner å bli litt surrete, og onkel Svein har overtatt driften. Han ser seg nødt til å hugge Gamalskauen for å få endene til å møtes, noe morfar protesterer voldsomt på.

I et fryktelig tordenvær søker Espen ly under ei gran, som spjæres av lynet. Inne i stammen finner han Edelåpne: en mystisk nøkkel av gull som synger til ham. Nøkkelen fører Espen til "den andre siden", en annen dimensjon ved vår verden, men der Espen kan snakke med både dyr og trær, og hvor han oppdager en hel del andre vesener som han tidligere trodde bare hørte hjemme i eventyrene - og i marerittene.

Den utvalgte
Det viser seg at Espen er plukket ut av alvene for å redde Gammalskauen. Hvis den hugges dør ikke bare alle artene som holder til der, men alvenes kraft svekkes. Og alvene har en urgammel fiende som vokser når skogen dør: Uendelig langt nede i fjellet, langt under der svartalver og dverger holder til, våker selveste Gravbøygen til liv.

Espen tør ikke å ta utfordringen, og flykter tilbake til sin vanlige verden. Men det er langt fra vanntette skott mot ondskapen.

Jenta bak ham
Når Eva og foreldrene kommer på besøk for sommeren, forteller Espen til Eva hva han har opplevd. Ulykkene står i kø på gården, og Espen skjønner at alvene hevner seg for at han stakk. Eva overtaler ham til å vende tilbake til den andre siden, og insisterer på å få være med.

De må dra opp i fjellet og finne alvenes sverd Bergabitt, det eneste som kan felle Gravbøygen. Men onde skapninger som nøkken og reia - en flokk med onde skrømt - forsøker å hindre dem, og må overvinnes før sverdet kan finnes. Da vil Espen stå til ansikt til ansikt med Gravbøygen. Har han mot nok til det?

"Gravbøygen våkner" er første bok ut i trilogien "Alvetegnet."

Fakta