Meny

Gjeldens historie

; Kristian Østberg (Oversetter)

Noreena Hertz' argument er at dette ikke handler om venstre- eller høyrepolitikk, men om rett versus galt. Valget står mellom krig eller fred - og det valget må tas nå. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Gjeldsrenter eller sykehus?
Tenk deg at banksjefen sier til deg: Jeg skal låne deg så mye penger du ønsker, så lenge du forblir min venn. Under den kalde krigen gjorde USA og Sovjetunionen nettopp det - de innvilget lån som et ledd i sin utenrikspolitikk. Resultatet av denne politikken og praksisen til Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken, stater og private banker er at verdens fattigste land betaler tilbake mer i gjeld enn det de får i bistand. Millioner av barn dør fordi penger blir brukt til å betjene rentene på lån i stedet for å gå til helsetiltak.

Urettferdighet og terrorisme
I sin nye bok presenterer Noreena Hertz en rekke avslørende og deprimerende tall. Hun er opprørt over systemet og urettferdigheten, og mener at det ikke bare handler om å vise barmhjertighet overfor den tredje verden, men også om å ta ansvar for utviklingen i Vesten. I Gjeldens historie viser hun at miljøproblem og terrorisme er knyttet til hvordan vi i den rike verden velger å håndtere gjeldskrisen.

"Skjærer gjennom sjargonger og akronymer og viser hvordan gjeldskrisen ikke bare handler om penger, men om mennesker, og der løsningen ikke er barmhjertighet, men rettferdighet."
Bono

"Noe kan gjøres for å skape en bedre og tryggere verden for alle. Alle burde lese denne boken."
Bob Geldof

Fakta