Meny

Kafka på stranden

; Ika Kaminka (Oversetter)

Murakami begeistret mange med sin prisbelønte verdenssuksess Trekkoppfuglen, og kritikere verden over er samstemte - den japanske forfatteren har nådd samme høyder igjen. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
239,-

Veil. pris: 338,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Vår pris: 99,-
Spar: 239,-

Veil. pris: 338,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Les fullstendig presentasjonstekst

Verdens hardeste femtenåring
Denne mesterromanen handler om en gutt som rømmer hjemmefra. Han har forberedt seg godt på flukten, tatt seg nytt navn, Kafka, og trent lenge for å bli verdens hardeste femtenåring. Det må han være for å klare seg i verden. Kafka rømmer fra Tokyo for å slippe unna faren som han har vokst opp hos. Faren er skulptør og dreper katter for å lage fløyter av sjelene deres. Han har dessuten belastet Kafka med en grusom spådom, en ødipus-forbannelse: Han skal komme til å drepe sin far og ligge med sin mor. Og sin søster?

Håper den aldri tar slutt
Kafka på stranden er en roman som handler om alt og inneholder alt. Boken er full av innfall og metaforer, Haruki Murakami låner fra alle litterære sjangere, og den amerikanske popkulturen er hans krydder. Forfatteren beskriver virkeligheten og det overnaturlige, og ikke minst det fargerike grenselandet mellom drøm og virkelighet.

Vakker er selve ordet man kan knytte til Kafka på stranden. Romanen er så vakkert skrevet at man bare nyter og nyter og håper den aldri tar slutt. Den er så spennende at man ikke kan legge den fra seg og ikke får lest den fort nok. Et uløselig dilemma. Trøsten er at Kafka på stranden lever i leseren i lang, lang tid.

Fakta