Meny

Felthåndboka

; John Unsgård ; Vesla Vetlesen ; Ingar Heum ; Yngve Ask (Illustratør)

Et aktivt friluftsliv kan by på utfordringer, selv for erfarne villmarkinger. Felthåndboka har svar på det meste! Les mer
Vår pris
149,-
Spar
180,-

Veil. pris: 329,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 7 bonuskroner!

Vår pris: 149,-
Spar: 180,-

Veil. pris: 329,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 7 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Per Roger Lauritzen, forfatter og skribent.

Hvilken art har jeg fått på kroken denne gang? Hvor store kan slike fi sker bli? Hva heter det lille dyret jeg så vidt så et glimt av mellom trestammen og steinen der borte, og var det dét sporet jeg så? Hva er navnet på den blomsten jeg så i den granklyngen, og hva slags tre er det som står der?

Mange spørsmål
Nesten hver eneste gang jeg er på tur, opplever jeg noe jeg lurer på. Noen ganger vet turkameratene svaret, men ofte må jeg prøve å slå opp i diverse bøker når jeg kommer hjem. Da er det ikke alltid like lett å huske hvordan det jeg lurer på egentlig så ut. Mange ganger har jeg derfor tenkt at det hadde vært kjekt med en liten oppslagbok jeg kunne ha med på turen for å finne svaret der og da, men noen slik hakkespettbok for voksne har jeg så langt ikke funnet.

"Kortfattede tekster og instruktive tegninger gir mye nyttig kunnskap."

Det er tydelig at forfatteren av Felthåndboka, Odd Roar Lange, har tenkt samme tanken, og heldigvis har han også gjort noe med det.

Både vanlig og sjeldent
På drøye to hundre ryggsekkvennlige sider har forfatteren puttet inn praktiske opplysninger om alt fra informasjon om forskjellige jaktbestemmelser, våpentyper, fiske, dyr og planter til utdrag fra lovgivning og nyttige telefonnumre. Våpentyper og ammunisjon er grundig presentert i Felthåndboka. Den forteller også om hvilke jaktbare arter som finnes i norsk natur og hvordan man legger opp jakta. Boka opplyser også, ikke minst, om hvordan man får jakttillatelse og hvilke bestemmelser som gjelder.

"På drøye to hundre ryggsekkvennlige sider har
forfatteren puttet inn en mengde praktiske opplysninger."

Felthåndboka inneholder også mye nyttig stoff om fisk og fiske. Den viser hvordan de vanligste fiskeslagene ser ut, og gir tips om hvordan man klarer å fange dem. Forskjellige fiskemetoder, teknikk, knuter og takler er også beskrevet. Meget nyttig er også oversikten over forskjellige fiskerekorder. Det er rart med det, når man står med det man tror er en rekordfisk i hånden er det greit å få sjekket det med en gang.Noen full oversikt over dyr, fugler og planter byr ikke boka på, men det presenteres et utvalg av de vanligste og de sjeldneste. Det fi nnes også en liste over rødlistearter. Værtegn og vindhastigheter er det alltid greit å få en oversikt over, særlig når man er midt oppe i det. Boka inneholder opplysninger om begge deler.

Turteknikk året rundt
Felthåndboka
byr også på mye nyttig informasjon om hvordan man skal planlegge og gjennomføre turer, både sommer og vinter. Her kan du lese om påkledning, utstyr og hvordan man innretter seg når teltet er nattlosjiet. Mat og drikke har også fått sitt eget kapittel, det er nyttig. Skal man ut på lengre turer bør man tenke gjennom hva man skal spise og drikke underveis for å skaffe kroppen riktig næring uten å bære seg skakk på for tung bør. Når man så på selve turen sliter litt med å få tent opp et gjenstridig bål, kan det jo være kjekt å få noen tips fra Felthåndboka.

Førstehjelp har også fått sin naturlige plass. Hva gjør vi for eksempel når barnet vårt blir bitt av en huggorm, turkameraten har forstuet foten, eller et blomstrende gnagsår har dukket opp på høyre hel?

Felthåndboka har svar på det meste. Greie, kortfattede tekster og mange instruktive tegninger gir mye nyttig kunnskap på turen. Det trenger de fleste av oss.

Fakta