Meny

Inés, jeg elsker deg!

; Kari Risvik (Oversetter) ; Kjell Risvik (Oversetter) ; Inés Suárez (Omtalt)

Du vet du leser Allende på sitt beste når det stygge blir vakkert, taperen vinner, kjærligheten seirer og de gode får sin belønning til slutt. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Vår pris: 99,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Eva Bratholm

 • - Historiene mine er som drømmer - les portrett av Isabel Allende
 • Overbærende kjærlighet - les utdrag fra Inés, jeg elsker deg
 • En gave du bør unne deg selv - les redaktørens anbefaling

  Isabel Allende er tilbake i god, gammel form med Inés, jeg elsker deg. Ikke bare er heltinnen Inés «i slekt» med Clara i Åndenes hus, hele fortellingen har noe av den samme nøkternt skildrede dramatikken. Inés og Clara er varmblodige kvinner som ikke nøler, de er klarsynte, handlende og snarrådige.

  «Vi som lesere får del i arven, i form av
  en herlig Allende-opplevelse av godt gammelt merke»

  Chiles trange fødsel
  «Inés Suarez reiste fra Spania til Peru i 1537 for å lete etter sin savnede ektemann», står det å lese på en obskur nettside for historiens kvinnelige soldater, krigere, bødler og banditter. Når Isabel Allende nå forteller om den historiske personen Inés Suarez, så stemmer det at hun reiste fra Spania, men ektemannen var ikke savnet - av henne. Han var en gang hennes lidenskapelige elsker, men ble etter hvert kun en unnskyldning for å komme seg vekk fra det  innestengte kvinnelivet i det spanske Extremadura. Inés ville til den nye verden.

  Eventyrlysten og egenrådig
  Hun reiser med anstand og med mat for tre måneder, deriblant et bur med levende høner. Omgitt av rallende og sprengkåte sjøfolk, med kniv under puta og stokk ved døra overlever hun mirakuløst overfarten og etablerer seg i Cuzco, Peru. Hun overlever på sin list, kløkt og framfor alt sin praktiske sans og sterke intuisjon.

  «Hun drømmer ikke om barn og familie,
  men om å grunnlegge byer»

  Inés finner en ny fyrrig elsker og blir «samboer» med ham. De to blir lederskikkelser i erobringen av den nye verden. Hun drømmer ikke om barn og familie, men om å grunnlegge byer. Paret gir seg ut på en vanvittig ferd til Chile for å grunnlegge byen Santiago. Mennene hun reiser sammen med, har bare en ting på hjernen, å finne gull! Spanjolene i hennes selskap farer så hardt fram i sin blodtøstige jakt etter edelt metall at hele indianersamfunn blir knust. Hun selv beskriver indianerne som en slags blanding av mennesker og dyr. Selv om hun lærer litt av deres språk, forstår hun dem aldri.

  Fryktet og elsket
  En gang bosetterne er trengt opp i hjørne med tusener av indianere rundt seg, griper Inés instinktivt til en sabel og hogger hodet av en tilfangetatt indianerhøvding, slenger det utover mengden med et langtrukkent hyl og skremmer dermed indianerne tilbake til skogen. Etter dette går det frasagn om den sterke og resolutte Inés.

  Når vi møter Inés, er hun gammel og teller sine siste dager. Hun forteller sin historie til datteren Isabel, som skal arve hennes rikdommer. Vi som lesere får del i arven, i form av en herlig Allende-opplevelse av godt, gammelt merke.

  Eva Bratholm er tidligere kulturredaktør i Dagbladet, nå informasjonsdirektør i Posten Norge AS

   

 • Fakta