Sommeren med Isabel

; Torill Eide (Oversetter)

Anna er 15 år og lever i skyggen av den sterke og uredde bestevenninnen Zoe. I løpet av en sommer forandrer alt seg, og Anna blir nødt til å stå på egne bein. Les mer
Vår pris: 261,-
Spar: 38,-
Veil. pris: 299,- (Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg
 Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Bestevenninnene Anna og Zoe planlegger sommeren med stor S. Det er den siste sommeren på sommerleieren de har vært på de siste sju åra, endelig er det deres tur til å være leder-aspiranter. De vet at det vil bli den beste sommeren i deres liv. Den siste offisielle barndomssommeren.

En jente faller
Så inntreffer katastrofen: Zoe brekker armen. På tre steder selvfølgelig. Anna blir tvunget til å dra likevel, av sin psyke mor, som får seg til å si at en pause fra Zoe er av det beste! En sommer uten Zoe! Det er rart at man kan grue seg så mye til sommer-ferien.

Alt som før?
Vel framme på øya er alt som det pleier. Jennifer, pen, populær og hyttesjef, bestemmer at i år skal deres hytte bli den beste. Men det er et problem: Det er en nykommer i blandt dem. Håret hennes ser ut som påfuglfjær, det er i alle regnbuens farger. Og hun gjør akkurat som hun vil. Jennifer bestemmer at det er Annas jobb å passe på at den uregjerlige Isabel holder seg på matta. Forresten er ikke absolutt alt som det pleier. Svømmelæreren, Karim, har forvandlet seg fra helt utålelig til helt utålelig og dødskjekk! Anna blir ansatt som assistenten hans. Desverre later det til at han hater henne.

Ut av skyggen
Annas store lidenskap er svømming. I vannet har hun helt kontroll. Den underlige Isabel derimot, kan ikke svømme. Hun ender opp på svømmekurset til Karim og Anna. Anna og Isabel blir veldig gode venner. Ingen har en så skarp tunge og en så usvikelig evne til å gi blanke i alt som Isabel. Anna oppdager at det er helt greit utenfor Jennifer og de kule jentenes hierarkisystem, og utenfor Zoes skygge.

Overraskelsen
Så kommer Zoe likevel, med armen i fatle, for en gangs skyld uten å kunne være midtpunktet i moroa, og full av lengsel etter bestevenninnen. Gjett om hun blir paff da hun treffer Isabel! Både Zoe og Isabel trenger Anna. Sammen med Zoe er alt som før. De har sine fast definerte roller. Sammen med Isabel kan alt skje. Må Anna virkelig velge, eller greier hun å finne sitt eget ståsted? Hvorfor kan det ikke være nok bare å være seg selv?

Prisbedrysset ungdomsroman:
2007: Red Maple Award
2006: Canadian Library Association Young Adult Canadian Book Award
2006: Independant Publisher Book Award
2006: Chocolate Lily Book Award

Les utdrag fra boka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Les utdrag fra boka