Meny

Jenta som lekte med ilden

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Lisbeth Salander vil bare leve et liv i fred. Nå er den spede jenta anklaget for trippelmord, forfulgt av presse, politi og kriminelle. Les mer
Vår pris
49,-
Spar
300,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 49,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Helene Uri, forfatter

Det er bare én formulering som er så forslitt at den burde forbys når man skal presentere kriminalromaner, nemlig klisjeen «jeg klarte ikke å legge boken fra meg». Men hva skal en stakkar gjøre når det er akkurat det som er tilfellet?

"En så velskrevet spenningsroman at den overgår alle forventninger"
Dagbladet

Piercet hacker-heltinne
Hovedpersonene Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist er mennesker jeg har lyst til å kjenne. Men fri og bevare meg, så glad jeg er for at jeg slipper å møte noen av de andre personene: den blonde kjempen, MC-eren Magge og den gåtefulle, umenneskelig onde Zala.

"Alt som imponerte i debuten er intakt i oppfølgeren"
Svenska Dagbladet

Mikael Blomkvist er i begynnelsen av 40-årene. Han er sjefredaktør for det fremgangsrike nyhetsmagasinet Millennium. Han er en kjent mann i Sverige, dyktig journalist, kvinnekjær og svært sjarmerende.
Lisbeth Salander er i midten av 20-årene, men hun er bare halvannen meter høy og knappe 40 kilo tung og med et så barnslig utseende at folk som treffer henne, først tar henne for en tenåring. Hun er dessuten utstyrt med diverse tatoveringer og piercinger. Det er ikke mye tradisjonell heltinne over Lisbeth Salander. Hun er faktisk umyndiggjort med en verge som blant annet skal ta hånd om det økonomiske for henne. Hun er en einstøing, en sosial kloss, men når det gjelder, er hun snarrådig og alt annet enn hjelpeløs. Hun er usedvanlig intelligent, med fotografisk hukommelse og fenomenale datakunnskaper - skjønt hun ikke engang har fullført grunnskolen.

"Mer gull fra Stieg Larsson"
Aftenposten

Salander som hovedmistenkt
Boken begynner mens Lisbeth Salander er på ferie i Karibien, hun leser matematisk teori, drikker drinker og soler seg. Kort tid etter at hun er kommet hjem til Stockholm, blir hun politiets hovedmistenkte i en dobbeltdrapssak. Mikael Blomkvist kan ikke tro at Lisbeth er morder. Men helt sikker er han ikke. Han vet hva hun er i stand til. For som det står et sted i boken: «Lisbeth Salander er kvinnen som hater menn som hater kvinner.»

 

 

 

Har du ikke lest Menn som hater kvinner, Stieg Larssons første bok?

Les mer og bestill

ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 622
ISBN: 9788252565355
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Flickan som lekte med elden
Nr: 5003628
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger