Meny
 

Tilnærmet lik midlertidig

Tilnærmet lik midlertidig handler om å miste, men også om å bli mistet, om å oppleve sorg, om å være alene og om å elske noen. Bak alt dette ligger lengselen etter noe som er varig og helt, som en kontrast til alt som er midlertidig og bare tilnærmet lik. Les mer
Vår pris
69,-
Spar
230,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 69,-
Spar: 230,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

For romanens hovedperson, Leona, springer alt ut av den kvelden hun treffer en ung gutt i en snøstorm. Hun får aldri vite hva han heter. Flere år senere dukker han plutselig opp igjen. Leona er nå i slutten av tenårene, og den navnløse gutten er en ung kunstner. Hun kaller ham Snøflak, og de utvikler et forhold som preges av at hun må underlegge seg hans kunstnersinn. Når han tar sitt eget liv, klarer ikke Leona å gråte, i stedet søker hun til sin eneste venninne Lynn. Det blir starten på en annerledes tilværelse.

Elizabeth Kirknes greier det mesterstykke å gi oss en spennende, dobbel kjærlighetshistorie, først med sin tidligere venn, Snøflak, så med sin venninne Lynn, samtidig som hun i et ytterst personlig og originalt språk formidler sin indre livshistorie. Dermed fritas vi fra all den oppgåtte psykologi som gjerne preger romaner som tar for seg kjærlighetsrelasjoner.
Erling Kittelsen, lyriker

Fakta

Innholdsfortegnelse


Elizabeth Kirknes greier det mesterstykke å gi oss en spennende, dobbel kjærlighetshistorie. Forfatteren er et ungt og sjeldent talent, med et ytterst personlig og originalt språk. Erling Kittelsen, lyriker. Tilnærmet lik midlertidig handler om å miste, men også om å bli mistet, om å oppleve sorg, om å være alene og om å elske noen. For romanens hovedperson, Leona, springer alt ut av den kvelden hun treffer en ung gutt i en snøstorm. Flere år senere dukker han plutselig opp igjen. Gutten er blitt en ung kunstner, og Leona kaller ham Snøflak. Kjærligheten får en brutal slutt. Leona søker tilflukt hos sin eneste venninne Lynn. Men forholdet mellom de to blir større og alvorligere enn de er i stand til å takle. Tilnærmet lik midlertidig er vakker, alvorlig og klok, med en poesi som varmer. Elizabeth Kirknes er 20 år. Hun kommer fra Nøtterøy og studerer litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun ble valgt ut som månedens poet i Dagbladet i mai 2006. Tilnærmet lik midlertidig er hennes debutroman.
Levert av © DnBB AS