Meny
 

Zen

Halvor Eifring (Redaktør) ; Mark Teeuwen (Redaktør) ; Vladimir Tikhonov (Redaktør) ; Christoph Anderl (Oversetter) ; Halvor Eifring (Oversetter) ; Mark Teeuwen (Oversetter) ; Vladimir Tikhonov (Oversetter)

Zenbuddhismen er en gren av en av buddhismens hovedretninger, mahayana. Den oppsto som egen skole i Kina litt etter 600 e.Kr., og noe senere i Korea og Japan. Les mer
Vår pris
378,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 378,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Zen vokste raskt til å bli den dominerende form for buddhisme, og er fremdeles en av de viktigste buddhistiske retningene i disse tre landene. I tillegg er den utbredt i deler av Vietnam og Tibet. Men også i resten av verden nyter zen stor anerkjennelse som religiøs, intellektuell og kulturell tradisjon. I Vesten ble zen først gjort kjent av den japanske zen-filosofen D.T. Suzuki, som fikk et stort publikum på 1950-tallet.

Halvor Eifring, Mark J. Teeuwen og Vladimir Tikhonov har valgt ut tekstene og skrevet det innledende essayet til Zen.


Halvor Eifring, Mark J. Teeuwen og Vladimir Tikhonov er professorer i henholdsvis kinesisk, japansk og koreansk ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS) ved Universitetet i Oslo. Tekstene er oversatt fra kinesisk, japansk, koreansk og engelsk av de tre redaktørene og dr. art. Christoph Anderl, stipendiat ved IKOS.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokklubben
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252565454
Utgave: 1. utg.
Nr: 5007178
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger