Meny
 

Ligge i grønne enger

; Anders T. Andersen (Oppleser)

Serie: Familien Neshov 3

Etter Tors plutselige død presser avgjørelsene seg på Torunn. Skal hun gi opp livet i Oslo og flytte til Neshov? Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Lyd-CD
Lyd-CD
Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Tuva Ørbeck Sørheim, redaktør i bokklubben Nye Bøker

Hun gliste til oss fra sykesenga, lett triumferende og ertende: en hel nasjon av Ragde-fans var lurt. Etter halvannet år med mas hadde vi gitt opp håpet om en oppfølger til Berlinerpoplene og Eremittkrepsene. Men det viste seg at Anne B. Ragde delte lesernes skjebne - hun klarte ikke å forlate familien på Neshov.

Valgets kval
Mange håpet at Tor overlevde Eremittkrepsene. De spekulasjonene er over på side én. Tor er død for egen hånd, og Torunn må leve med tapet. For henne er det mer enn et tap av far og en relasjon hun var i ferd med å bygge opp. Hun tar på seg skylden, og mener selvmordet kunne vært unngått dersom hun hadde gitt ham et klart svar - et ja - på at hun ville overta gården.

"Torunn rives, og vi rives med henne"

Med Tor borte blir ikke valget enklere. Skal byjenta Torunn gi opp livet i Oslo og flytte til Neshov? Det er et eksistensielt valg hun står overfor. Et valg vi alle kan identifisere oss med. For hva gjør vi når livet plutselig tar en ny retning? Griper vi muligheten, eller lar vi det være? Torunn rives, og vi rives med henne.

Fest og bakrus
Anne B. Ragde gjør de små hendelsene og det hverdagslige interessant. Men hun er også en mester i å beskrive fester. Blant mange høydepunkter i Ligge i grønne enger er en dagen derpå-morgen, hvor Erlend oppsummerer de få tingene han husker fra den superdekadente festen i leiligheten i København. Bollinger fløy i lufta, kanapeer fløt i jacuzzien, ellevill babyklærshopping på internett og sex på uvanlige steder. Noe mer dempet, men ikke mindre overveldende inviteres vi til fest på tunet på Neshov, der langbordet står dekket, og muggene er fylt av nydelige markblomster. Dette er en roman som byr på fest, men også på bakrus.

"Dette er Ragde på sitt beste;
akkurat der vi vil ha henne"

Ragde presenterer familien Neshov slik de lever: hver for seg, i sine ekstremt forskjellige virkeligheter. Av og til møtes de. Noen ganger lavmælt, andre ganger voldsomt. Spørsmålet er om det er nok til å samle en familie, til å fortsette en slekt, en tradisjon og en gård.

Lydboka er lest inn av Anders T. Andersen.

Flere lydbokutgaver av Anne B. Ragdes bøker.

Fakta