Ingrids matminner

Ingrid Espelid Hovig forteller fra sitt lange matliv, og i sentrum står selve smaksopplevelsen. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

 Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

 • Personlige historier fra oppvekst og TV-karriere
 • Tradisjonsrike oppskrifter
 • Herlige bilder fra fjernsynskjøkkenet

  Knapt noen har betydd så mye for hva som står på bordet i de tusen hjem som Ingrid Espelid Hovig. I løpet av sin lange karriere i fjernsynskjøkkenet holdt hun tradisjoner i hevd og brakte nye impulser til landet. Programmene var en førsteklasses kombinasjon av matentusiasme og folkeopplysning, ernæringsriktig kost har ligget til grunn for hele Ingrids virke. I Ingrids matminner finner du en blanding av Ingrids beste oppskrifter, sammen med hennes notater fra et langt og spennende liv.

  Stjerner på kjøkkenet
  Blant de mange gjestene Ingrid har hatt på kjøkkenet opp gjennom historien finner vi størrelser som Gro Harlem Brundtland, Jahn Otto Johansen og Eyvind Hellstrøm. Oppskriften på Gros surkål laget av rødkål finner du selvfølgelig i boka. Det er også morsomt å lese om Ingrids ærefrykt i det første møtet med Eyvind Hellstrøm på Bagatelle - kanskje han var litt nervøs, han også? Ukjente stjerner har også fått briljere på Ingrids kjøkken. Et av de måltidene Ingrid husker best, var besøket hos fiskeren Jens Eilertsen i Senjahopen. Ferskt kneippbrød med rykende fersk sei og lever i fjærekanten må ha vært en sterk opplevelse!

  Klassikerne
  Til tross for spredte impulser fra det store utland er det ingen tvil om hva som er Ingrids hjertebarn. En bedre oversikt over norsk tradisjonsmat enn hennes kokebøker skal man lete lenge etter: Her finnes oppskrifter på rykende varm, deilig langsom lammefrikassé og grove elgkarbonader. Følger du Ingrid gode oppskrifter - basert på eksepsjonelt lang erfaring! - er du garantert saftig gjærbakst, fristende syltetøy og selvfølgelig sprø svor på ribba. Oppskrifter på juletorsk, pinnekjøtt og alt som hører jula til er viet et eget kapittel. Lurer du på hvordan du baker goro og krumkaker er det en selvfølge å vende seg til Ingrids matminner.

  Mathistorie
  I historisk sammenheng er det ikke lenge siden Ingrid begynte i Fjernsynskjøkkenet. Likevel er det ganske mye som har skjedd. Da Ingrid jobbet i opplysningsutvalget for fisk på 50-tallet dro de på turné på Østlandet - med dalstroka innafor - for å misjonere for fisk. "Fisk er fisk, men kjøtt er mat," som det het seg. Fritert torskefilet med remulade og revne gulrøtter var den mest populære fiskeretten på turneen, og det høres jo slettes ikke dumt ut i dag heller. Fremdeles er det vel mange av oss som trygt kunne sette fisk på bordet litt oftere, men litt bedre har det likevel blitt - kanskje mye takket være Ingrid. Det er også uunngåelig å trekke litt på smilebåndet av programmet "Spis mer brød" - ikke helt i Fedons ånd!

  Søtt punktum
  Etter en velsmakende middag er det alltid godt å runde av med noe søtt. Av og til er det godt å koste på seg en skikkelig utskeielse med desserten. Deilige, overdådige Dronning Mauds fromasj eller en myk, langsom karamellpudding blir en verdig finale på en hvilken som helst middag. Til enklere anledninger finner du selvfølgelig også oppskrifter på rødgrøt og tilslørte bondepiker. Ingrids matminner er en reise gjennom norsk matkultur og gjennom 50 år av vår nyere historie. Alle som leser den vil oppdage noe nytt i dette referanseverket for norsk tradisjonsmat.

 • Prøv Ingrids oppskrift på deilige vannbakkels med krem!

  "Mange identifiserer Ingrid med den lille persilledusken som pyntet så mange retter, men den var noe langt mer enn pynt. Den var et symbol på de sunne råvarene, for ernæringsaspektet lå i alle år som et fast grunnlag i hennes virksomhet." Henry Notaker

 • Fakta