Praktisk retorikk

; Per Frogner (Oppleser) ; Thilo Reinhard (Oversetter)

Praktisk retorikk kan hjelpe deg den veien du vil ved hjelp av overbevisningens kunst.
Les mer
Vår pris: 199,-
(Lyd-CD)

Leveringstid: Ikke i salg
 Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Retorikk er læren om hvordan vi taler og argumenterer. Det er en vitenskap utviklet i antikken om hvordan vi påvirker med ord. Retorikken gir blaffen i god smak, sannhet og fine forbilder. Om du vinner med dårlig språk og dårlige argumenter, så er det godt språk og gode argumenter retorisk sett. Som all ekte vitenskap er retorikk dermed umoralsk. Eller snarere amoralsk. Den bare er. Siden er det opp til hver og en å ta moralske hensyn når man bruker den.

Her blir vi kjent med grunnlagene for den klassiske retorikken, så vel som moderne anvendelsesområder. Lydboka hjelper leseren å gjennomskue de vanligste knepene. For eksempel å forstå hvorfor taler A er så medrivende, mens B, til tross for sine vettige tanker aldri når frem. Eller hvorfor den ene politikeren går i mål med hva som helst, mens den andre blir gjennomskuet med en gang. Men selvfølgelig er det også fullt mulig å forsøke å anvende denne kunnskapen i selskapslivet, på arbeidsplassen eller under en konferanse – i hvert fall så langt som samvittigheten rekker. 


Göran Hägg
er dosent i litteraturvitenskap og jobber som forfatter, kritiker og debattør. Han er en meget underholdende og kunnskapsrik forfatter og foreleser, og har en sjelden evne til å gjøre kompliserte sammenhenger forståelig for enhver leser.

Fakta