Meny
 

Framandkar

dikt

Forfatteren beskriver i disse diktene hvordan det er å være mann født i en kvinnekropp. Les mer
Vår pris
208,-
Spar
21,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 208,-
Spar: 21,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

For første gang i norsk litteratur kommer en personlig beskrivelse av livet som transkjønnet. I sin debutbok skildrer Tarald Stein hvordan det er å være mann født i en kvinnekropp. Han venter på å få utført en kjønnsbekreftende operasjon, fra kvinne til mann, og gir leserne innblikk i sine erfaringer. De brutalt ærlige, sårbare og vakre diktene om kropp, kjønn og nødvendig forvandling gjør boka til en usedvanlig sterk leseopplevelse. Men man behøver ikke å ha gått gjennom det samme for å ha fullt utbytte av diktene. I de tette, korthugde og poetiske verselinjene klarer Stein å formidle en universell følelse utsprunget av sin situasjon. Det handler om vonde hemmeligheter og uforløst identitet - og fremmedfølelse overfor seg selv.

Forfatteren har uttalt at selv om han har skrevet om transkjønn og kjønnsskifte, er det like mye en bok om relasjoner mellom mennesker. Han tror det er en bok alle vil kjenne seg igjen i, for som han sier: "Alle har en eller en annen gang måtte fortelle familien noe som er vanskelig."

 


"Selv om jeg som leser kan identifisere meg med mange av tekstene, gir lesningen av Framandkar en opplevelse av å få et lite innblikk i en smerte som det er vanskelig for meg helt ut å forstå (...) Etter å ha lest Tarald Steins dikt, sitter jeg igjen både med økt forståelse og økt undring, ikke bare i forhold til fenomenet transseksualisme, men også mer generelt i forhold til den subjektive opplevelsen av kjønn."
Mariann Enge, Aftenposten 

Fakta