Meny

Den elskelige giftblandersken

; Tor Tveite (Oversetter)

"Er det virkelig mulig å skrive så morsomt? Så frekt, så politisk ukorrekt, så på tvers av all redelighet?"
aftonbladet.se Les mer
Vår pris
263,-
Spar
26,-

Veil. pris: 289,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 263,-
Spar: 26,-

Veil. pris: 289,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Linnea er en snill enke på 78 år som bor på et fredelig lite torp på landet. Hun kunne levd sine pensjonistår i ro og mak, hadde det ikke vært for hennes kriminelle nevø Kauko. Sammen med sine to kamerater gjør han livet surt for henne med sine stadige trusler og pengetyverier. Til slutt får Linnea nok og rømmer til Helsinki.

I sin fortvilelse steller hun i stand en giftsprøyte som hun kan bruke til å begå selvmord med, hvis Kauko klarer å spore henne opp. Men skjebnen vil det annerledes og ruller i gang en snøball av elleville forviklinger og lattervekkende burleske situasjoner.

Arto Paasilinnas nye roman er et fyrverkeri av en bok, med herlig svart humor og fengslende fortellekunst.

 

 


Utdrag fra Arto Paasilinna: Den elskelige giftblandersken, oversatt av Tor Tveite

 

"Det gikk opp for Linnea at hun aldri før hadde vært i en farligere situasjon. Hun nektet å gå ut og sa at eieren av leiligheten var på vei hjem. Det hjalp lite. Hun jamret seg og sa at Lahtela gjorde seg skyldig i kidnapping. Det eneste hun fikk til svar, var at han kom til å slå henne i hjel på røde rappen hvis hun ikke gjorde som han hadde sagt. Et blikk på ansiktet hans var nok til å skjønne at han mente alvor."

 

Fakta