Meny
 

Snømannen

Serie: Harry Hole 7

En rekke kvinner forsvinner. Alltid ved det første snøfallet. Alltid med en snømann som stumt vitne.

"Thriller av første klasse." Dagsavisen

Les mer
Vår pris
99,-
Spar
117,-

Veil. pris: 216,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 117,-

Veil. pris: 216,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Beate Barth-Nossum, skribent og kommunikasjonsrådgiver

En seriemorder er løs. En isende kald og stadig mer sadistisk drapsmann som aldri etterlater seg annet enn nøyaktig de spor han vil at etterforsker Harry Hole skal finne. Det blir en jakt på liv og død. En kald krig morderen har bestemt seg for å vinne.

Sporløst forsvunnet
Som alle store saker begynner også denne i det små. Oslo-politiet står overfor en rekke mystiske forsvinninger. De som blir meldt savnet, er alle gifte kvinner med små barn. Det eneste de har til felles utover familielykken, er at de er sporløst borte. Hadde det vært én eller to saker ville etterforskerne slått seg til ro med det vanlige: at de sto overfor amorøse flyktninger eller personlige tragedier. Men ingen av de savnede etterlater seg spor eller indikasjoner på hvor de har tatt veien. Og ingen kommer tilbake. De er rett og slett borte. Bare spørsmålene står igjen. Hvorfor har ingen sett noe? Hvorfor dukker det aldri opp noen lik? Og er det virkelig en sammenheng mellom forsvinningssakene i Oslo og kvinneliket som ble funnet ille tilredt på toppen av Ulriken i Bergen for en årrekke siden?

Sannheten smelter
Tråden som ser ut til å binde sakene sammen er syltynn, men likevel ikke til å ta feil av. I nærheten av åstedene har noen bygget en snømann. Den står der som et flyktig monument over morderens ugjerninger. Men hva snømannen prøver å fortelle, er det ingen som får med seg. For sannheten smelter i takt med snøen. Bare uhyggen og frykten for hvem som skal bli morderens neste offer står igjen når Oslo-politiet må vedkjenne seg sakens eneste klare fakta: Det går en seriemorder løs i Norges hovedstad, og det er bare et spørsmål om tid før han vil slå til igjen.

Kulden er mitt våpen
Harry Hole står foran en av sine mest komplekse saker. Ikke bare fordi en stadig smartere og mer utspekulert morder leder Oslo-politiet til feilaktige pågripelser flere ganger, men fordi Harry Hole kjenner hans nærvær på kroppen. Det er som om
morderen puster ham i nakken, som om han har iført seg en usynlig kappe som gjør ham i stand til å fortsette sin iskalde lek. Hvis morderen virkelig er en han? Snømannens metoder er så bestialske og sterile at etterforskerne har vanskelig for å se for seg morderen som et menneske i det hele tatt.

"Snømannen står der som et flyktig
monument over morderens ugjerninger."

Harry Hole må ta i bruk alt han har lært om seriemordere hos FBI og mer til i jakten på den såkalte "Snømannen". Men det er først når han gjenåpner gamle kriminalsaker og frosne lik begynner å ramle ut av skapene, at Hole skjønner at tampen brenner. Oslo-politiets sorte får er i ferd med å seile opp som en etterforsker i særklasse. Med sitt tvilsomme rykte, et anstrengt forhold til alkohol og en frynsete personlig moral drives handlingen vel så mye framover av etterforskerens indre demoner som av dem han jakter på i den virkelige verden.

I toppsjiktet
Med denne romanen bekrefter Jo Nesbø sin posisjon i toppen av norsk krims elitedivisjon. I scene etter scene bygger forfatteren opp fortellingen så nervepirrende at det knapt er mulig å lukke boka når man først har åpnet den. Snømannen er så spennende at den heller mer mot å være en grøsser, enn en kriminalroman. Man kan kjenne blodsmaken i munnen under ofrenes desperate flukt og føle angsten bite idet morderen sakte, men sikkert innhenter dem og kvinnene skjønner hva de står ansikt til ansikt med.

"Hva snømannen prøver å fortelle er det ingen som får med seg.
For sannheten smelter i takt med snøen."

Beskrivelsene er så detaljrike og maleriske at håret reiser seg på armene mens handlingen spiller av gårde som en film over netthinnene. Så et godt råd før du åpner boka: smekk i sikkerhetslåsen og la lyset i kjelleren stå på.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG
Terningkast 6 Fredriksstad Blad
Terningkast 6 Oppland Arbeiderblad
Terningkast 6 Romsdals Budstikke

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokklubben
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 438
ISBN: 9788252568172
Utgave: 1. utg.
Nr: 5011817
Den norske leserprisen 2007
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger