Meny
 

Vinterbyen

; Silje Beite Løken (Oversetter)

I Reykjavík blir en ni år gammel gutt funnet knivstukket og drept. Det er januar, iskaldt, og gutten har frosset fast i sitt eget blod. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Silje Beite Løken

Det går ikke lang tid før nyheten om barnedrapet ryster hele nasjonen, og presset på Erlendur, Sigurdur Oli og Elínborg blir tøft. Morderen må finnes.

Hvem kan drepe et barn?
Hvem kan finne på å drepe et uskyldig barn? Hvem kan ha det i seg? Det er spørsmål etterforskerne og de involverte i saken stiller seg. Og hvordan kan man som etterforsker skille følelser og profesjonalitet i en slik sak? Kravet om å finne den skyldige, syndebukken, gjør det vanskelig å føre en saklig og objektiv etterforskning.

Fordommer og gamle forbrytelser
Den avdøde gutten har islandsk far og thailandsk mor, og har derfor et utseende som skiller seg ut i det homogene islandske samfunnet. Det at drapet kanskje kan være rasistisk motivert, gjør det om mulig enda sårere. Fordommer, sunn fornuft og kulturrelativisme kommer til overflaten i alle samfunnslag; fra lærere til politi og fra samfunnets bedrestilte til dets absolutte utskudd. Etterforskningen trekker etter hvert i tråder som henger sammen med både fortidige og samtidige forbrytelser, avdekker gammel skam og fører til overraskende vendinger i saken. Den største sorg som ramme kan For den tause og sindige Erlendur blir den drepte gutten et ekko av hans livs store sorg - at han mistet lillebroren i en snøstorm da han selv var barn. Og vi møter den avdøde guttens mor og hennes bunnløse sorg, hennes spørsmål om hvorfor det var hennes lille gutt som måtte bøte med livet. Storebroren til den drepte gutten forsvinner den samme dagen som lillebroren blir drept. Har moren virkelig mistet begge guttene sine? Eller ligger det noe enda verre bak, en tanke ingen tør å tenke fullt ut?

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Aftenposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 349
ISBN: 9788252568240
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Vetrarborgin
Nr: 5012066
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger