Meny
 

Hjemme hos Jamie

; David Loftus (Illustratør) ; Eva Storsveen (Oversetter) ; Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Med ferske råvarer rett fra jorda tryller Jamie frem enkle, deilige retter. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Sissel Stordahl

Jamie Oliver har funnet roen sammen med familien hjemme i Essex og har skrevet sin hittil mest personlige kokebok. I Hjemme hos Jamie tar han deg med hjem til sitt eget kjøkken og sin egen hage. "Den nakne kokken" har etter mange hektiske år i London funnet tilbake til røttene sine. Han har kjøpt seg gård i idylliske Clavering - to minutter unna foreldrenes gastro-pub, som ligger i hjertet av den engelske landsbygda. Her bytter han jevnlig ut kokkekniven med hakke og spade for å dyrke sin nye lidenskap: Kjøkkenhage. Og her går han begeistret inn for å inspirere leseren til å gjøre det samme. Oppskriftene i Hjemme hos Jamie er av den grunn ikke organisert etter forskjellige temaer, men rett og slett etter de ingrediensene som spretter opp i Jamies hage.

Kunnskap er veien til bedre matskap
Selv hevder han at arbeidet i hagen har fått han til å tenke annerledes om maten - om hva den betyr. Gleden av å være vitne til årstidens skiftninger i hagen og å oppdage at visse typer frukt og grønnsaker har en egenart, en personlighet, som en er nødt til å samarbeide med synes han er kjempespennende. Nå kan han ikke skjønne at det tok han 16 år som kokk før han så verdien av å dyrke fram sine egne råvarer.

Markens grøde
Med velkjent og medrivende entusiasme gir han deg oppskrifter på deilig, hjemmelaget mat basert på de ulike sesongenes ingredienser. Og i tilfelle du selv får lyst på litt møkk på hendene finner du en liste over nøyaktig hvilke frø og planter han har hatt suksess med bak i boka. Her fi nner du også en liste over nettbutikker med flott utvalg av frø og hageutstyr. Og ikke trenger man å være så ambisiøs heller: Bare det å dyrke et lite utvalg av frukt og grønnsaker vil gi deg en masse inspirasjon. Selv et lite utvalg av egenproduserte urter - for eksempel timian, rosmarin, salvie - er nok til å ta matlagingen din til nye høyder.

Enkle og velsmakende
Men enten du lar deg inspirere og prøver å dyrke selv, eller vet du aldri kommer til å gjøre det, så kan nesten alle ingrediensene kjøpes på nærmeste store matvarebutikk. Og enten det dreier seg om kjøtt og fisk, frukt eller grønnsaker, hjelper boka deg til å finne fram til de beste råvarene. Hver av bokas nye årstider omfatter en mengde småkapitler om de forskjellige ingrediensene. Her får du en blanding av raske, lette og velsmakende oppskrifter. Prøv for eksempel Jamies Potetsalat med røkt laks og pepperrot-créme fraiche eller en Pikant gulasj med svinekjøtt i chili og paprika. Avrund det hele med Paradisisk fruktdessert med whiskykrem. I boka finner du mer enn 100 splitter nye oppskrifter og nydelige fotografi er som alle gir lyst til å lage mat. Som alltid er rettene av beste Jamie-merke: Enkle og velsmakende med en original vri.

Fakta

Innholdsfortegnelse


Enkle og velsmakende retter fra Jamie Jamie Oliver har funnet roen sammen med familien hjemme i Essex og har skrevet sin hittil mest personlige kokebok. I Hjemme hos Jamie tar han deg med hjem til sitt eget kjøkken og sin egen hage. Med velkjent og medrivende entusiasme gir han deg oppskrifter på den deilige, hjemmelagde maten basert på de ulike sesongenes ingredienser. Boken er delt inn etter årstidene og framhever de til enhver tid beste råvarene, både kjøtt og fisk, frukt og grønnsaker. Flere av grønnsakene dyrker han selv i sin egen kjøkkenhage, og han går begeistret inn for å inspirere leseren til å gjøre det samme. Boken inneholder over 100 oppskrifter og nydelige fotografier som gir lyst til å lage mat. Som alltid er rettene av beste Jamie-merke: Enkle og velsmakende, ofte med en original vri.
Levert av © DnBB AS