Meny

Himmlers herrefolk

jakten på den ariske rases opprinnelse

; Per E. Fosser (Oversetter) ; Heinrich Himmler (Omtalt)

I Himmlers herrefolk forteller Heather Pringle om hvordan ledende forskere og vitenskapemenn lot seg verve til den nazistiske organisasjonen SS. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Geir Tunby

Høsten 1936 satte Herman Wirth kursen for Rødøya utenfor Mosjøen. Sammen med to medarbeidere trosset vitenskapsmannen det kraftige uværet som herjet norskekysten. Målet var en helleristning av en menneskelignende skikkelse på ski. Avstøpningen av helleristningen ble nok et bevis på den ariske rases tidlige storhet, og opprinnelse i områdene rundt Arktis. Det var slik myter ble til virkelighet. Eventyret i Norge er bare én av en rekke unike hendelser som vekkes til live gjennom Heather Pringles dramatiske og levende beretning om forskningsinstituttet Das Ahnenerbe og menneskene som jobbet der.

Norrøne myter
Men historien om Das Ahnenerbe begynner langt tidligere. Som liten gutt satt Heinrich Himmler på farens fang og lyttet begeistret til norrøne sagn og fortellinger. Ikke minst lot han seg fascinere av guden Tor og hans mektige våpen, hammeren Mjølner. I voksen alder skulle Himmler bli en lysende stjerne på den tyske nazihimmelen. Han inntok en rekke sentrale posisjoner, og var Hitlers høyre hånd helt fram til sluttfasen av andre verdenskrig. Politiske, militære og administrative ansvarsområder til tross, Himmler glemte aldri farens historier om den nordiske arven. I 1935 etablerer han Das Ahnenerbe. Instituttet skulle bli Himmlers store sideprosjekt, og stedet der hans drømmer skulle bli til virkelighet. Instituttets hovedoppgave var å bevise det nordiske folks opprinnelse og storhet så langt tilbake i tid som mulig. I det nye mytekonstruerte verdensbildet var den ariske rase forutbestemt som klodens herrefolk. Neste oppgave var å overbevise det tyske folk om den nye vitens presisjon og fortreffelighet.

"Oppslukende ...
massivt kildearbeid,
fengslende skrevet."
The Daily Telegraph

"Dette er en grotesk historie."
Aftenposten

 

Fakta