Konfutse - Samtalar

; Ole Bjørn Rongen (Oversetter)

Konfutsianismen er et etisk og filosofisk tankesystem som har preget Sørøst-Asia i minst like stor grad som jødedom, kristendom og gresk filosofi har preget vestlig kultur. Konfutse, eller Konfucius, som mange foretrekker å kalle ham, er kjent som Kinas første store læremester. Les mer
Vår pris: 378,-
Spar: 42,-

Veil. pris: 420,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Om boka

Samtalar ble skrevet etter Konfutses død, sannsynligvis av elevene til en av hans følgesvenner. Verket byr på Konfutses  læresetninger og skildringer av Konfutse og hans væremåte. Det inneholder også korte dialoger mellom Konfutse og mennesker i hans samtid, og teksten gir leseren et levende bilde av forholdet mellom Konfutse og følgesvennene hans.

Samtalar regnes av mange som det viktigste verket i kinesisk kulturtradisjon.

Ole Bjørn Rongen har oversatt Samtalar og skrevet innledningen til verket.

Christoph Harbsmeier har skrevet forordet.


Ole Bjørn Rongen (f. 1946) er sinolog og arbeider som førsteamanuensis ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag,  Universitetet i Stavanger. Han er utdannet Master of Arts i kinesisk fra Columbia University i New York og har oversatt og kommentert flere verk fra klassisk kinesisk foruten Samtalar, bl.a. Yijing.

Christoph Harbsmeier (f. 1946) er professor i kinesisk ved Universitetet i Oslo og æresprofessor ved fem kinesiske universiteter. Blant hans mange kompetansefelt finner vi kinesisk filosofi, filologi, lingvistikk og karikaturens historie i Kina. Har utgitt en rekke bøker og mottatt flere forskningspriser.

 

Fakta