Meny
 

365 middager i en gryte

Guro Usterud (Redaktør)

Middagen er servert! Enten du liker fisk eller kjøtt, tradisjonelt eller eksotisk - her er middager for enhver smak. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
150,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 149,-
Spar: 150,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

  • Middagsideer til alle årets dager
  • Mange oppskrifter for pengene
  • Både tradisjonelle og eksotiske retter

De fleste får innimellom følelsen av å gå litt på tomgang når det gjelder middagssortimentet. Her får du oppskrifter på hele 365 middager som kan settes rett på bordet. I denne boken finnes det meste, fra rask middag for hektiske ettermiddags-timer, til mat som skal godgjøre seg i timevis. Velg blant eksotisk tandoori chicken og heilnorsk får-i-kål, ovnsretter, solide supper og salater, gryteretter, pasta, paier, omeletter og gratenger. Det er også separate vegetarkapitler, og nesten hundre oppskrifter med fisk eller skalldyr. Dette er utvilsomt kokeboka for alle som er litt lei av sitt eget middagsrepertoar!

Timing er alt
Hverdagene har det med å suse av gårde. Middagen skal helst være klar - og fortært! - mellom jobb og fritidsaktiviteter. I 365 middager i en gryte er alle oppskriftene oppgitt med omtrentlig tidsangivelse
for hvor lang tid det tar å lage rettene, så planleggingen blir enklere. På den raske siden finner man blant annet et bredt utvalg pasta - og som italienerne for lengst har oppdaget: Pasta kan kombineres med nesten hva det skal være, så i praksis er det ofte bare fantasien som setter grenser. Her får du en rekke ideer til nye og spennende variasjoner, som tagliatelle med spinat, mascarpone og parmesan, grønn pasta med kylling eller deilige canneloni. De fleste av disse rettene er ferdige på godt under halvtimen. På en vanlig tirsdag kan det kanskje passe med en superrask bouillabaisse, som en kvikk amatørkokk kan sette på bordet i løpet av 15 minutter.

Slow food
Heldigvis er det ikke bare hverdager i livet, så det finnes en rekke forslag også for dem som liker å planlegge et riktig herremåltid, og som gjerne bruker noen timer på kjøkkenet. Både god, gammeldags ertesuppe og toscansk suppe med bønner og brød, La ribollita, passer nok best i løpet av helgen, for de skal helst godgjøre seg i noen timer. Sett av en vinterlig søndag og server La ribollita, dampende varm og duftende, til sultne, frosne sjeler. Eller en supermør lammestek, tilberedt langsomt i ovnen med vin og rotgrønnsaker, bare tanken gir vann i munnen.

Spennende under lokk
Helt fra barndommens Donald-lesing har pai med lokk hatt en egen fascinasjon ved seg. I Donald endte blåbærpaiene oftere opp i en eller annens ansikt enn i magen. Synd, egentlig - for pai kan være veldig, veldig godt! Kanskje har barndommens fascinasjon sammenheng med at man ikke kan vite hva som skjuler seg under det ofte forseggjorte lokket? Det er utrolig mye godt som kan gjemmes i en pai, feta og spinat eller kanskje røkelaks - eller prøv en Chicken Pot Pie, og familien har nesten garantert en ny favoritt.

Helårs innertier
Det er ikke bare varmende supper og gryter som kan serveres "alt i ett". 365 middager i en gryte dekker hele året, og har fristende menyforslag til alle årstider. Hva med å prøve en lett potetsalat med røkt ørret, eller sommerens makrell tilberedt som i Italia? Den hjemlige laksen kan med fordel få følge av fennikel, ansjos og parmesan, og serveres med sesongens poteter. Hører du til den delen av befolkningen som lider av nyttårsforsetter, kan du med god samvittighet, og bare på en halvtime, servere duftende, glohete ovnsbakte fiskepakker med grønnsaker - sunt, magert og utrolig godt! 365 middager i en gryte er en skikkelig bruksbok. Denne kan du trygt ha fremme på kjøkkenbenken, for den vil bidra til mange hyggelige middager framover!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 288
ISBN: 9788252570922
Utgave: 1. utg.
Nr: 9005633
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger