Min islamske reise

på let etter tro, tilhørighet og en far : fra Istanbul til Damaskus, Mekka, Teheran og Lahore

; Anne Arneberg (Oversetter)

Dette er Aatish Taseers fascinerende reise for å forstå dagens islam og dens mange avskygninger, og dermed også sin egen kulturelle arv. Les mer
Vår pris
50,-
Spar
329,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Vår pris: 50,-
Spar: 329,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

Taseer er journalist og har i en tid skrevet for blant andre Time i New York og London, der han har dekket konfliktene mellom Vesten og Islam på en forbilledlig måte. I boka går han dypere og mer personlig inn i materien, og forsøkt å forstå hva det vil si å være ung muslim i 2009. Han reiser fra Istanbul til Lahore via kulturelle og religiøse sentra som Mekka og Damaskus. Fra London drar han i kjølvannet av terrorbombene der, til Damaskus kommer han akkurat da karikaturstriden blusser opp, og han er i Pakistan den dagen Benazir Butto blir myrdet. Slik blir rammen rundt reisen uventet dramatisk og brennaktuell.

Norsk møte
Aatish havner også midt oppe i det verste ambassadebråket i kjølvannet av de danske karikaturtegningene av profeten, sammen med den norske mastergradstudenten Even Nord. Even er en nordmann med stor sympati for Islam. Han tar arabisktimer ved universitetet i byen, og ettersom stemningen når kokepunktet taler han til folkemassene på arabisk. Aatish og Even utvikler vennskapet på tross av svært ulike innganger til islam.
Aatish Taseer legger ut på leting etter forståelse og tilhørighet. Historien hans blir en sjeldent god beretning om vår tids mest aktuelle tema: gapet av manglende forståelse mellom den vestlige og den islamske kultursfære.

Utdrag:
Uroen lengst fremme hadde gjort meg litt nervøs, men nå utløste atskillelsen fra Even et sting av panikk. Mobben lette etter et punkt å rette sinnet sitt mot. Jeg lette etter Even med øynene da jeg plutselig hørte Basil snakke til demonstrantene på arabisk: "Dette er min venn," sa han. "Han er norsk og et godt menneske." Så heiste han Even opp på skuldrene sine og sa til ham: "Snakk for landet ditt."

Fakta