Meny

Orfeus

og tekster fra den orfiske tradisjon

Arve Omtvedt Berntzen (Redaktør) ; Arve Omtvedt Berntzen (Oversetter) ; Egil Kraggerud (Oversetter) ; Henning Mørland (Oversetter) ; Trond Svånå (Oversetter)

Myten om Orfeus og Eurydike er velkjent - mindre kjent er at Orfeus ble betraktet som grunnlegger av orfismen, en mysteriereligion som brøt med de greske bystatenes offisielle religion. Les mer
Vår pris
378,-
Spar
43,-

Veil. pris: 421,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Vår pris: 378,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 421,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Om boka

Man vet ikke mye om religionens hemmelige riter, men skriftlige kilder - både fra og om den orfiske bevegelsen - forteller om en tradisjon som forble ubrutt i 1000 år fra ca. 500 f.v.t., og som påvirket både gresk filosofi og jødedommen. I denne utgivelsen presenteres for første gang alle orfiske kildeskrifter samlet. Dionysos er den sentrale guden, men orfikerne tar også til orde for at alle guder er aspekter av samme guddom, noe som er blitt tolket som en gryende monoteisme.

Arve Omtvedt Berntzen er stipendiat ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo, der han i sitt doktorgradsprosjekt analyserer Orfeus' rolle som kulturhelt, sanger og allegoriker på bakgrunn av det greske samfunnets verdier og sosiologiske kontekst. Berntzen har redigert Orfeus, oversatt de fleste tekstene og skrevet det innledende essayet.

Fakta

Intervju Arve Omtvedt Berntzen