Beretningen om herr Roos

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

 • Les Marius' blogg om Nesser
 • En av Nordens beste fortellere
 • Originalt og umakt par i hovedrollene
 • Varm og menneskelig krim
 • Les mer
  Vår pris: 345,-
  Spar: 34,-
  Veil. pris: 379,- (Innbundet)

  Fri frakt!
  Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager
   Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

  Om boka

  I 28 år har Ante Valdemar Roos vært regnskapsfører i Wrigmans elektriska. Kona beskriver ham som like kjedelig som et glass vann. Hver dag kjører han 44 kilometer til en jobb han ikke liker. Til sammen blir det sju ganger rundt jorda. Men han har aldri vært lenger borte enn da han var på Samos. Når Ante så vinner penger i Lotto, holder han lav profil. Men han kjøper et småbruk og sier opp jobben. Hjemme later han som ingen ting, fortsetter å si "ha det" til kona hver dag, men drar til sitt småbruk for å hygge seg.

  Par på flukt
  Anna Gambowska er en 21-åring med narkoproblemer og et kaotisk liv bak seg. I bare tre uker har hun vært på behandlingshjemmet Elafors før hun rømmer. Flukten fører henne til Antes småbruk. To skjebner knyttes sammen og fortellingen utvikler seg til en slags roadmovie med et usannsynlig Bonnie and Clyde-par: Begge har brutt med strenge, ytre rammeverk og lagt ut på hver sin flukt - først fra nære relasjoner, så som mordmistenkte.

  Barbarottis utfordringer
  Kriminalbetjent Gunnar Barbarotti, denne gangen med gips etter et mislykket forsøk på å være handyman, fører fortsatt sine diskusjoner med Gud. Privatlivet byr stadig på utfordringer, og det gjør også jobben som kriminalbetjent. Hvordan i all verden har Ante Valdemar Roos havnet på flukt med en ung - og sannsynligvis farlig - jente?


  Håkan Nesser. Foto: PiratforlagetHåkan Nesser har fått stor litterær oppmerksomhet for sine prisbelønte romaner om førstebetjent Van Veeteren. Beretningen om Herr Roos er tredje bok i Nessers nye serie om kriminalinspektør Gunnar Barbarotti.

   

  Fakta