Meny

Den siste fristelse

kaker, desserter og ost

; Ole Bjørner Loe Welde ; Per Ivar Berget ; Mette Møller (Illustratør)

Av alle fristelser man kan falle for, er dessert langt fra den verste. Skjem bort dine nære og kjære med søte fristelser.
Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Enhver perfekt komponert middag som kokken har lagt sin sjel i, nærmest krever en dessert, en avrunding, en finale. I finalen kan man befeste inntrykket, eller til og med rette opp et skjevt utgangspunkt. Når man lener seg tilbake, mett og tilfreds etter en bedre middag, er det bare én ting som mangler for at lykken skal være total: et søtt punktum.

Nestor i norsk matlagning
Som alle store kokker, er Arne Brimi kompromissløs når det gjelder mat, og også desserten skal behandles med omtanke. I Den siste fristelse viser han vei gjennom norsk desserttradisjon, til stor glede for
alle godtemonsene blant oss. De som kjenner Arne Brimis kokebøker fra før, vet at de er blant de beste på markedet. Alle oppskriftene lar seg gjennomføre selv av de som er noviser i dessertsammenheng, og Brimi er som alltid den perfekte læremester. Rendyrket kvalitet tvers igjennom, det er Arne Brimis varemerke. Også garvede dessertfanatikere finne nye, spennende godsaker å bryne seg på.

Brimi-desserter i mange varianter

Ta vare på sommeren
Frukt har mange egenskaper som gjør at det egner seg utmerket som dessert. Etter en mektig middag smaker det ofte med noe lett og friskt. Nå på vinterstid gir en tropisk fruktsalat i krydderlake en himmelsk smak av sol og sydlige breddegrader. Gratinert sabayonne med mandariner eller aprikoser i ovn gir en deilig, lun avslutning på et hvilket som helst vinterlig herremåltid. Når man bor sånn til at det ikke er sesong for naturens søtsaker det meste av året, er det naturlig at det er blitt en del av matkulturen å ta vare på sommerens overflod. Brimi forvalter denne kulturarven på uangripelig vis. De obligatoriske tilslørte bondepikene er representert, men også mer heftige varianter som eple på glass med akevitt og mynte og portvinspærer med krydderkesam. Og når det er sesong for frukt og bær, da er det bare å slå seg løs!

Bærhimmelen
Det er hevet over tvil at norske bær og frukt er i en klasse for seg. Sesongen er dessuten sørgelig kort, så det er om å gjøre å fråtse mens det varer. Prøv jordbær med lime i panne, jordbær med varm sjokoladerømme, eller bringebærsuppe, servert iskald i små glass. Da er himmelen absolutt et sted på jorda! Sabayonne med moreller er heller ikke å forakte, og kan til og med tilberedes på bål eller på stormkjøkken! Selvfølgelig er også selve Brimiklassikeren med: Moltegryte. Arnes variasjoner over fjellets gull er verdt et studium i seg selv. Ut av disse nesten mytiske, gylne bærene som samler all sommerens sødme i seg mens de varsler at vinteren er like rundt hjørnet, tryller han fram en rekke fristende desserter. Nøtteparfait med varme molter, molteslush, eller varm ost og lune molter.

Søtt, salt og syrlig
Enkelte ganger passer det imidlertid med litt søtere og mer mektig dessert. Da kommer Arnes favoritt inn som en sikker vinner. - Enkelt, genialt og til å få vann i munnen av, sier Arne om crème brûlée. Den første kjente oppskriften på den innsmigrende kremen finnes i en kokebok fra 1691. Fantastisk! Hører du til dem som har vondt for å bestille en annen dessert hvis restauranten har crème brûlée på kartet, så benytt anledningen til å lage denne syndig gode lekkerbiskenen selv.
Ost er en annen dessertklassiker, og utgjør nesten et kapittel i seg selv. Frister ikke ost, kan man alltids prøve en deilig sjokoladkake, limepai eller en av de andre spesialitetene til Arne Brimi.
Det er lov å skeie ut - fordi du fortjener det!

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Versal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 148
ISBN: 9788252571752
Utgave: 1. utg.
Nr: 9007628
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger