Meny

Lucifers evangelium

Mystiske manus, skjulte koder og rituelle drap. Mye står på spill, og Bjørn Beltø stoler ikke på noen.

- Egeland skrev den beste krimmen i 2009 - les Marius' blogg Les mer
Vår pris
323,-
Spar
46,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Vår pris: 323,-
Spar: 46,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Marius Aronsen, redaktør i Krim og Spenning

 • Les utdrag fra Lucifers evangelium
 • Om Lucifers evangelium
 • - Dan Brown har ikke skapt denne sjangeren - intervju med Tom Egeland på dagbladet.no
 • Kjært barn har mange navn, sies det. Men det er neppe derfor djevelen kalles både Lucifer, Beelsebub, Baal, Baphomet, Satan med mer. Navnene har en eim av ondskap over seg, men stemmer egentlig bildet vi har av Lucifer? Det får Bjørn Beltø, arkeolog og forsker, brynt seg på i Tom Egelands thriller, Lucifers evangelium. Beltø er albino og ganske likandes, selv om hans psyke er noe labil. Så når denne snurrige skruen snubler over et manuskript med tilknytting til Lucifer og av verdenshistoriske proporsjoner, er det ikke rart han går litt i spinn.

  Bjørn Beltø, arkeolog og smugler
  Det hele begynner med at den sta forskeren ved Universitetet i Oslo får en telefon fra en kollega i Kiev. Kollegaen oppfordrer Beltø til å komme over for å smugle ut - og dermed sikre - et manuskript som er funnet i hendene på en mumie under utgraving. Bjørn er motvillig, men for nysgjerrig til ikke å påta seg oppdraget. Rutinert som han er, drar han hjem via Island. Der får han manuskriptet oppbevart hos skrifteksperter han kjenner fra norrønmiljøet.

  Det medfører stor fare å ha befatning med et manuskript som handler om Lucifer og kanskje rett ut er satans evangelium - i alle fall slik fundamentalistisk sekt med bakgrunn i Karpaterfjellene i Romania ser det. De har lett etter Lucifers evangelium helt siden kirkemøtet i Nikea i år 325. Snart er de på sporet av vår helt. Beltøs gode venn Christian Kaiser blir drept på rituelt vis av sektmedlemmer fordi de tror han har manuskriptet. Obduksjonen viser at Christian Kaisers kropp er blitt tømt for blod.

  Fakta