Meny

Romersk religion

Sissel Undheim (Redaktør) ; Vigdis Andersen (Oversetter) ; Oscar Fjeld (Oversetter) ; Johann Grip (Oversetter) ; Henning Hagerup (Oversetter) ; Egil Kraggerud (Oversetter) ; Henning Mørland (Oversetter) ; Stig Oppedal (Oversetter) ; Aslak Rostad (Oversetter) ; Thea Selliaas Thorsen (Oversetter) ; Sissel Undheim (Oversetter)

Romerske guder og fortellingene om dem er fortolkningsnøkler i møtet med litteratur- og kunsthistorien. Les mer
Vår pris
378,-
Spar
31,-

Veil. pris: 409,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 378,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 409,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Romersk religion var Romas religion - uløselig knyttet til byen og dens historie. Mangfold er det som best karakteriserer det religiøse livet i antikkens Roma. De hadde utallige guder ved siden av de kjente størrelsene som Jupiter, Mars, Janus, Diana og Neptun, og i løpet av de mer enn tusen år som gikk fra det lille romerske bysamfunnet vokste frem i området ved Palatinhøyden og frem til inngangen til det femte århundre, da kristendommen var blitt den eneste religionen som var tillatt, ble romernes guder dyrket i templer og helligdommer innenfor og utenfor Romas bymurer.

Kulturelle og religiøse impulser fra de nye områdene romerne la under seg tilførte stadig nye innslag og farget den religiøse aktiviteten. I dette bindet får du utdrag fra storverk av Vergil, Horats og Ovid sammen med en rekke nyoversatte tekster.


Sissel Undheim har stått for utvalget og skrevet det innledende essayet til Romersk religion. Hun er universitetslektor ved Institutt for religion, filosofi og historie, universitetet i Agder. hun er spesialist på romersk religion, tidlig kristendom og kirkefedrene.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokklubben
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252572544
Utgave: 1. utg.
Nr: 9008993
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger