Meny
 

Panserhjerte

«Fremragende Nesbø»

, Ekstra Bladet Terningkast 6
En stortingsrepresentant. En modell. En finansakrobat. En rundbrenner. Fire skjebner uten annet felles enn at løse tråder knytter dem til samme mordsak. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
320,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 79,-
Spar: 320,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Beate Barth-Nossum

Det heter seg at det blåser på toppene. Men det er ikke akkurat fredfullt på bånn heller. Det vet Jo Nesbøs permitterte førstebetjent Harry Hole. For han har en egen evne til å pendle mellom de høye tinder og dype daler. Som taktisk etterforsker er Hole genierklært, en levende legende. Men medaljen har en destruktiv bakside. Selv om Hole er berømt, er han mest av alt beryktet. Både for sin antiautoritære holdning til sjefene og sitt stadig tilbakevendende kompaniskap med kong alkohol. En heller dårlig venn som opp gjennom årene har sørget for å skyve de menneskene Harry Hole holder høyest, lengst unna ham. Skyldfølelsen henger etter Hole som en dusørjeger med byttet i siktet. I perioder haler de så tett innpå at han ikke har annet valg enn å flykte.

Nesbø har skrevet nok en toppkrim
Terje Stemland, Aftenposten

Hole på rømmen
Og det er her Jo Nesbø plukker opp sin antihelt denne gang. På rømmen. På flukt fra seg selv og sine indre demoner. I dypet av Hong Kongs sementerte slum. Så langt unna livet som det er mulig å komme uten å dø. Der nede driver Hole aktiv selvmedisinering mens han restituerer seg etter kampen mot Snømannen, seriemorderen som etterforskeren overvant, selv om han endte med å tape alt. Når kolleger fra Voldsavsnittet ved Oslo politikammer motvillig fisker ham opp fra den asiatiske slummen, er legenden knapt til å kjenne igjen. Men man skal ikke skue hunden på hårene. Nåde den som undervurderer Harry Holes slu intellekt av den grunn.

Jo Nesbø har skrevet den beste norske kriminalromanen noensinne
Thomas J.R. Marthinsen, abcnyheter.no

Usynlige ledetråder
Som vanlig står etterforskningen i stampe når Voldsavsnittet må krype på knærne for å fri til den lite gifteklare Hole. Harry er og blir en lone rider. En uforutsigbar bråkebøtte som ikke har annet enn forakt til overs for etatens karriereryttere, knapt stoler på noen og aldri lyder andre autoriteter enn Sannheten. Den må på bordet, og denne gangen haster det. Politiet har grunn til å frykte at de står overfor en ny seriemorder. Flere lik er funnet. Dødsårsaken, mordenes utspekulerte karakter, peker i den retning. Men det eksisterer ingen sammenheng mellom de myrdede personene. Morderen etterlater knapt spor. Og åstedene gir ingen indikasjoner på motiv.

Fritt vilt
Siden Jo Nesbø debuterte med Flaggermusmannen i 1997 har han hatt en imponerende produksjon. Ikke bare i antall bøker, men også fordi forfatterskapet stadig har hatt en stigende kurve. Den fortsetter her. Panserhjerte oser av skriveglede og overskudd. Som forfatter virker Nesbø like sulten som da han startet. Det er som om merittene og salgstallene fungerer som rene appetittvekkere for ham. Og denne thrilleren er intet unntak. Nok en gang har forfatteren overgått seg selv i oppbygging av drama og intriger til glede for nye og, ikke minst, gamle lesere. Tidsmessig fortsetter Panserhjerte der Snømannen slapp, men nye lesere vil konstatere at Panserhjerte står pålestøtt på egne bein! Og bare så det er sagt: Harry Hole har fått ferten av et skikkelig udyr. Jakten er like intens som den er skummel. For denne gangen er også Harry Hole fritt vilt.

Fakta

Om forfatteren

Jo Nesbø Foto: Paal AudestadJo Nesbø er født i Oslo i 1960, men har bodd mange år i Molde. Han er utdannet ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og har jobbet som både journalist og megler ved siden av å være vokalist og låtskriver i Di Derre.
Siden krimdebuten med Flaggermusmannen i 1997 har begeistrede lesere fulgt Harry Holes mange eventyr. Jo Nesbøs bøker er solgt i mer enn en og en halv million eksemplarer bare i Norge. Han regnes som en av Europas beste krimforfattere og utgis i nesten førti land.

Intervju

Anmeldelser

«Fremragende Nesbø»

, Ekstra Bladet Terningkast 6

«Nok en toppkrim. (...) Og forfatteren har igjen anrettet et språklig fyrverkeri, fylt av psykologiske dypdykk, eksistensielt raseri, nervepirrende vendinger og kløktig uttenkt handlingsmønster.»

, Aftenposten

«Den åttende Harry Hole-romanen kan måle seg med det ypperste i sjangeren. (...) et overskuddsfenomen av en spenningsroman, seks hundre sider som både griper og ryster leseren fra første stund.»

, Dagbladet

«Panserhjerte er intet mindre enn en ren innertier ...»

, Tønsbergs Blad