Meny
 

Tvillingen

kriminalroman

Serie: Mette Minde 2

En død tenåring, et grotesk funn i en utedo og tvillinger til forveksling - reporter Mette Minde har mye å stri med i denne fornøyelige krimmen Les mer
Vår pris
199,-
Spar
180,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 199,-
Spar: 180,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Reporter Mette Minde opplever alle foreldres mareritt. Hun har vært ute på middag med mannen sin mens den faste barnevakten, tenåringen Ylva, passer barna. I det de nærmer seg huset på vei hjem, griper panikken dem: Huset deres er badet i politibilers blålys. Ylva har fått ubudne gjester, og situasjonen har kommet ut av kontroll.

Selvmordet
Heldigvis sover Mettes tvillinger trygt i sengene sine, upåvirket av oppstyret, men Mette blir likevel grundig rystet, og uhyggen slipper ikke taket. Like etter blir ungdomsmiljøet rundt Ylva truffet av et nytt sjokk. En av vennene fra medielinja, Arvo Pekka, har tatt sitt eget liv, han har skutt seg på spektakulært vis i svømmehallen. Det er også tydelig at noen har vært til stede på et eller annet tidspunkt, for mye av blodsølet er vasket bort. Journalisten i Mette Minde reagerer, og under dekke av å lage et program om selvmord blant unge setter hun i gang sine egne undersøkelser.

Uhyggelig bakgrunn
Det blir snart klart for Mette at Arvo Pekka hadde klart seg over all forventning, ut fra de oddsene han var gitt. Han var sønn av en finsk immigrant og en desillusjonert og alkoholisert norsk sjømann. Faren sitter inne for å ha slått i hjel moren, og Arvo Pekka bor hos en søster av moren som har kommet fra Finland. Til tross for den ublide starten i livet var han en sentral del av den kule filmgjengen på medielinja, og syslet med sine egne filmprosjekter. Riktignok var han hele tida også opptatt av døden og av tanker om selvmord - kanskje mer enn alderen skulle tilsi, hevder den populære læreren Aron Storm.

Funnet bak utedoen
Storm engasjerer seg mer enn gjennomsnittlig i elevene sine, og har blant annet hatt dem med på en rekke hytteturer. Hytta hans ligger uveisomt til, og han kan knapt tro sine egne øyne når han kommer fram en helg og finner skispor nært husveggen. Det er likevel ingenting mot det sjokket som venter ham bak utedoen. Vi sier ikke mer her - men Merete Junker skrur opp temperaturen ganske mange grader.

Tvilling på avveie
Ylvas tvillingsøster, innadvendte Idun, vet åpenbart mer enn hun vil ut med. Hun mangler søsterens intuitive letthet og sosiale antenner, men av utseende er de helt like. Kan man egentlig være sikker på hvem av dem man snakker med? Det er noe fascinerende med eneggede tvillinger - så like at de kunne vært speilbilder av hverandre, men likevel ofte helt ulike. Brått forsvinner Ylva, og som et dårlig varsel blir scooteren hennes funnet i elva. Er hun død? Men hvorfor finner man ikke kroppen hennes? Kan hun være i live, og i så fall hvor? Mette er en dyktig reporter, og et fruktbart samarbeid med småbyens velinformerte advokat, som også representerer faren til Arvo Pekka, gir henne flere innspill å gå videre på. Sammen med en velutviklet magefølelse kommer hun så nær sannheten at hun blir en trussel for morderen.

Ny stjerne på den norske krimhimmelen
Merete Junker er opprinnelig journalist fra NRK, og det merkes godt - både at hun lever av å skrive, og at hun kjenner menneskenes mange sider. Elegant nøster hun opp alle trådene, så sømløst at ingen skulle tro at dette er den såkalt vanskelige andreboka. Friskt, og absolutt troverdig!

Fakta

Om forfatteren

Merete Junker. Foto: Tom RiisMerete Junker (født 1959 i Skien) Hun er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Merete Junker har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen. Hun debuterte som forfatter i 2008 med Jenta med ballongen.

Intervju