Meny
 

Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse skal til seters for å gjøre seg fete, men bestemmer seg for å ta veien om badeland. Les mer
Vår pris
200,-
Spar
29,-

Veil. pris: 229,-  (Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Bok
Bok
Vår pris: 200,-
Spar: 29,-

Veil. pris: 229,-  (Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Bukkene Bruse er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete (det er forresten fordi de kjøper så mange rømmevafler på setra at de blir så fete, visste du det?). Men på veien dit ser de et nytt skilt. "Badeland - 200 meter" står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Den mellomste bukken Bruse begynner å bli skikkelig lei av å dra til setra. Den minste bukken Bruse synes det er skummelt å gå over brua som trollet bor under bestandig. "Vi kan jo gå å se," sier den store bukken Bruse.

"Sitter som et skudd ved første gjennomlesning. Noen ganger er en bok basert på en så god idé at man kan bli litt misunnelig for ikke å ha kommet på den selv. Dette er en av de gangene."
Mette Moe, barnebokkritikk.no

Trollet kommer!
Badeland ser kjempegøy ut, særlig den svære sklia. Bukkene Bruse betaler, dusjer og tar på badebukse, det må alle som skal være på badeland. Først vil de prøve vannsklia. Da hører de noe bråk fra resepsjonen. "Nei, nei, du må Betale! Du må dusje! Du må ta på badebukse!" Inn kommer trollet og tar bomba så de andre badegjestende skvetter opp av bassenget. Klarer bukkene å overliste trollet nok en gang?

Tegninger til inspirasjon
Gry Moursund har illustrert boka med morsomme og fargerike smånaivistiske streker, som sikkert vil inspirere mange tegneglade barn til å prøve seg på bukkene bruse-tegninger selv. Dessuten vil de kjenne seg godt igjen i det som skjer når man besøker badeland. Fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr.


Bjørn F. Rørvik er født i 1964, og er oppvokst på  Hadeland. Han har arbeidet mye med film og video, for bedrifter og for barn, og han har også vært kinomaskinist og radiotekniker. Rørvik har utdannelse fra medialinja i Volda, film- og fjernsynsfordypningen. Ellers er han gammel fuglekikker, og en kløpper til å fiske abbor. Han bor ved Østmarka i Oslo, med samboer og tre barn. Rørvik er også forfatter av de udødelige bøkene om Reven og Grisungen.

FAKTA
Utgitt:
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252575057
Nr: 9014365
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger