Meny
 

Nostalgisk ordbok

Petter Schjerven har sans for antikverte ord og uttrykk. Det har det blitt en brillefin bok av - Nostalgisk ordbok er en perle for språkentusiaster. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Visse ord og uttrykk brukes svært lite av unge bøllefrø med filipenser og snørrbrems. De vil nok mene at for eksempel fajanse og nips er bånn i bøtta. Men det er all grunn til å ta vare på selv disse gammelmodige ordene, og ikke la dem gå ad undas. De har fremdeles livets rett, mener forfatteren, som er kjent som en villbasse i eplenikkers. Villbasse betyr for øvrig en rakker det er lett å bli glad i.

For glade lakser
Petter Schjerven har laget en seriøs ordbok som gir fenomenalt godt humør. Du blir faktisk glad som en laks mens du leser. Drikk gjerne en pjolter til, det er digg. Men unngå å bælme. Lurt med en pastill etterpå. Vær djerv og les høyt fra boka i lystig lag, og du blir garantert kveldens skøyer og fremstår som alt annet enn en dorsk pappskalle. Kanskje du ønsker deg fast følge? Ta på gåbortbukse og brylkrem og gre bakkenbarten, hvis du er en kul kis, men dropp colabunnene. Ikke bli overrasket hvis du får det motsatte kjønn til å bevre og falle pladask, og kanskje blir det blanke messingen etter festen. Hvem vet ... kanskje alt faller i fisk eller du faller i staver?

Bilde av fandens oldemor
Dagen etter festivitasen kan du kanskje slå på tråden til en du lovet å kontakte for lenge siden og som forhåpentligvis ikke nå er paddesur og garanterer deg verandaleppe. Hvis du har svin på skogen, og vedkommende er en sutrekopp, så tilby å låne bort Nostalgisk ordbok. Men vær obs: ikke sikkert det blir like mye sus i serken som å invitere til en hyrdestund i peisestuen. Best å sørge for fryd og gammen og ikke fryd og amen, som enkelte tror det heter ... men kanskje du rett og slett må be om forlatelse hvis du har vært litt vemmelig? I Nostalgisk ordbok finner du også en rekke bilder tatt med framifrå fotografiapparat, som illustrerer betydning og bruksområder. De er en fryd for øyet, selv når de avbilder fandens oldemor! Fandens oldemor er ikke uttrykk for noen i slekta, men brukes gjerne oppsummerende på slutten av en tirade om alt som er galt.

Heite sider for frossenpinner
Frossenpinner vil bli heite av noen hemmelige og en smule frivole sider midt i boka ... og sikkert ganske varme av å skoggerle av tanter, trøtte som strømper, som tar en kåbbåistrekkbrisken mens andre bedriver ablegøyer og klamrer seg til en likpinne. Du skal vite at en kåbbåistrekk alltid foregår med klær på ... akkurat disse bildene er en slags fotoføljetong, og hva med å kopiere dem over på en foil og stappe ned i hofteholderen før du går på jobb? Så kan du overraske sjefen med å vise dem på overheaden? Kan jo live opp et møte som ellers er fullt av floskler. Mulig sjefen vil flippe ut og i ren nostalgi dra frem en floppydisk og snakke om EDB. Eller han vil vise deg sin gule lommedisco. (For en dååååsemikkel!) Da passer det å si at du er plaget av flatulens og fluksens må forlate møtet. he, he.

Til språkgledens fremme
Nostalgisk ordbok er snadder for deg som ikke synes det er dølt å være durkdreven, i hvert fall ikke når det gjelder å føre et eminent og rikt språk, som sier Gomorron Sverige når du kjører over grensa, som synes det er inn i hampen kostelig med ord og uttrykk som for eksempel korpulent, lampett, hæla i taket og tenna i tapetet. For deg kommer denne boka i grevens tid! Bare å notere seg bak øret - denne henrivende boka byr på språkglede som vil varme langt inn i vintermørket.

Fakta