Verdensmestrene

En by. Ett år. Fire familier. Året er 1982. To skiløpere kommer tett i tett forbi Gratishaugen. Den ene rykker ut til siden. Den andre følger etter, men faller slik at den første brekker staven. For Lars fra Gulleråsen, Simone fra Husebygrenda, Amar fra Haugerud og Remi fra Oppsal blir livet aldri mer det samme. Les mer
Vår pris: 50,-
Spar: 349,-
Veil. pris: 399,- (Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg
 Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Marius Aronsen, redaktør i Bokklubben Nye Bøker

Lars Meltzer bor i Hemingland, der Meltzer-slekten har holdt til gjennom generasjoner, en tradisjonsrik ansamling advokater i direkte linje tilbake til nasjonens grunnleggere og en familiekultur preget av langsiktighet, nøysomhet og nærhet til Nordmarka. Bare noen kilometer unna vokser Simone Bugge Kristoffersen opp i et radikalt nabolag der nye strømninger skaper konflikt mellom generasjonene. Sammen med sin mor og lillesøster kommer Amar Singh fra indisk Punjab til Fornebu for å gjenforenes med sin far, men Oslo og Haugerud er på ingen måte slik han hadde forestilt seg. Remi Halvorsen er arbeidersønn i en blokk på sosialdemokratiske Oppsal, der ingen ser ham som den han egentlig vil være.

Og innimellom treffer den flinke forfatteren deg med innsikt og formuleringer som får nakkehårene til å reise seg
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Gjennom de fires kryssende liv og erfaringer tegner Henrik H. Langeland et litterært bilde av de dyptgripende endringene Oslo gjennomgikk tidlig på 1980-tallet, hendelser som skulle komme til å forandre Oslos sosiale landskap i større grad enn kanskje noe annet tiår.

En underholdende og varm hyllest til det utskjelte 1980-tallet
Stian Bromark, Dagsavisen

Forfatteren varsler at dette bare er første bind i en serie, og at han har forbilder som Johan Borgen, Roy Jacobsen, Lars Saabye Christensen og Charles Dickens. Og det er ikke hvor hovedpersonene var da Oddvar Brå brakk staven som er det vesentlige i romanen. Det er hvem de, og vi, var - og hvem vi alle ble. Velkommen tilbake til 80-tallet!

Fakta

Om forfatteren

Henrik H. Langeland. Foto: Berit RoaldHenrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med romanen Wonderboy i 2003. I 2007 kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der forfatteren selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust. Langeland var redaktør for det litterære tidsskriftet Vinduet fra 2005 til 2008. Han bor og arbeider vekselvis på plassen Jordbærbakken i Nordmarka og på Kampen i Oslo.

Intervju