Meny
 

Sprø historie

; Bo Gaustad (Illustratør)

Sprø historie leker seg gjennom Norges- og verdenshistorien. Vi garanterer mye latter og litt historiekunnskap. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
150,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 79,-
Spar: 150,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Sprø historie er super for deg som trener på å lese. Morsomme historier, gåter og vitser gjør lesingen spennende og motiverende, lesetreningen blir en ren bonus!

Nyttig kunnskap og humor for hele familien
Sprø historie er en tulle- og tøysebok om Norges- og verdenshistorien. Den er stappfull av vitser, blant annet fra verdens eldste vitsebok, og den ble skrevet i Hellas for 2500 år siden og het Philogelos. Det betyr "den som liker å le" eller "latter-elskeren ". Det er kanskje litt rart å tenke på at de gamle grekerne og romerne fortalte vitser akkurat som oss, men det gjorde de. Foruten de gode vitsene har boka morsomme anekdoter og mer eller mindre pålitelige faktahistorier ... Du møter steinaldermennesker, grekere, vikinger og riddere, oppfinnere og oppdagere, og et mylder av kjente og ukjente historiske personer. Som en ekstra bonus går det faktisk an å lære noe av denne boka også, innimellom alle latterkulene.

Alt du ikke trenger å vite
Boka er stappfull av ting de fleste ikke vet, og den er derfor ypperlig egnet til å plage (eller imponere) familie, venner og lærere med. Akkurat idet omgivelsene trodde at du var over den verste spørrealderen, begynner du bare å vifte med denne boka og setter i gang igjen. Som svar kan man hevde at all kunnskap kan komme til nytte, om ikke annet så i hvert fall som glimrende underholdning. I Sprø historie får du blant annet vite hvem som fant opp kruttet, viskelæret og hermetikkboksen, og at boksåpneren ble oppfunnet 45 år etterpå. Mon tro hva de brukte for å åpne boksene med før det? Selv om vitsebokforfatteren Jørn Roeim har holdt seg til virkeligheten denne gangen, har han gitt oss enda en hylende morsom bok. Muntert illustrert av Bo Gaustad.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 123
ISBN: 9788252577372
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 6-9 Barn 9-12
Nr: 9019685
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger