Meny
 

Blacklands

; André Savik (Oversetter)

Tolv år gamle Steven tar kontakt med en morder i håp om å bringe familien sammen. Belinda Bauers oppsiktsvekkende debut Blacklands blir hyllet av lesere og kritikere. Les mer
Vår pris
69,-
Spar
280,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 69,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud

Tåka ligger som et slør over heiene, og den kjølige fuktigheten kryper inn alle steder. 12 år gamle Steven Lamb tar spaden over skulderen og begir seg opp på heia. Med hjerteskjærende presisjon skildrer Belinda Bauer en ung, sårbar gutt, omgitt av tristesse og med en nesten umulig oppgave foran seg: Å føre den ødelagte familien sin sammen igjen.

"Det er en original, og samtidig rystende historie Belinda Bauer bretter ut i sin suksessombruste debutroman, svart som tittelen Blacklands"
Knut Faldbakken, VG

Det store prosjektet
Steven er ikke som sine jevnaldrende. Hver dag etter skoletid graver han i jorda ute på heiene. Han vil så gjerne ha tilbake den hyggelige tonen hjemme, for mormor er alltid er trist og sur, og hver dag står hun ved vinduet og venter på at Stevens onkel Billy skal komme hjem. Steven har aldri møtt onkelen sin, for da Billy var 11 år, for hele 19 år siden, gikk han på butikken, og siden har ingen sett ham. Billy må være død. Klippefast i sin tro om at mormor vil klare å komme over sorgen hvis han bare finner levninger som beviser at onkel Billy er død, er Steven ute og graver. Hver dag, i sol og regn, tar han spaden med seg opp i myra.

Tilflukt
For Steven handler mye av livet om å søke tilflukt - fra mora, mormora og andre barn. I tillegg til timene på myra, er han glad hver gang han får anledning til å besøke biblioteket. Der kommer han over informasjon som setter fart i gravearbeidet hans. Han finner en artikkel om den pedofile seriemorderen Arnold Avery, som ble dømt til livstid på den tiden da Billy forsvant. Avery begravde ofrene sine på heia, men et stykke unna der Steven har drevet sin egen utgraving. Det er god grunn til å tro at Avery drepte Billy, selv om det ikke ble funnet håndfaste beviser i forbindelse med arrestasjonen og etterforskningen. Hvordan skal Steven klare det som politi og påtalemyndighet ikke har klart på alle disse årene?

Dette er en stemningsfull og annerledes krim om følger av en forbrytelse.
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

Brevvekslingen
Steven kommer til kort i mange av livets små og store utfordringer. Men det er én ting han er god til, det sier i hvert fall læreren hans: Han er god til å skrive brev. Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Brevet blir starten på en fascinerende katt og mus-lek mellom en desperat gutt som ikke overskuer konsekvensene av sine egne handlinger, og en beregnende, kynisk drapsmann som har kjedet seg i mange år. Leserne holder pusten mens vi ser tragedien folde seg ut foran øynene på oss. Desperat håper vi at Steven skal klare seg, og at han skal lykkes i sitt forsett med å bringe familien sammen igjen.

Fantastisk stemning
Debutant Belinda Bauer har høstet mange lovord og priser for denne originale og svært stemningsfulle krimromanen. Kritikerne gikk nærmest av skaftet, leserne flokket seg om henne, og hun slo navn som George Pelecanos i kampen om den prestisjefylte Gold Dagger Award i 2010. Dette er en nydelig, skummel liten perle som alle krimelskere burde få med seg.

Original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG
Terningkast 6 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 291
ISBN: 9788252577693
Utgave: 1. utg.
Nr: 9020527
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Belinda Bauer vokste opp i England og i Sør-Afrika. Hun har jobbet som journalist og manusforfatter for film. Hennes manus The Locker Room vant Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screenwriters.