Jamie på 30 minutter
Jamie Oliver ; David Loftus (Illustratør) ; Ingrid Espelid Hovig (Oversetter)
- Vår pris
- 409,-
- Spar
- 40,-
Veil. pris: 449,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg
Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!
Veil. pris: 449,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg
Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!
For mange er hverdagene en sammenhengende kamp for å rekke fotballtreninger, dugnader og korpsøvelser. Sultne barn er ofte ikke blide barn, og det blir lett til at man går på akkord med egne oppfatninger av hva som er en skikkelig middag og heller tyr til frossenpizza. Igjen. Men selv om du har dårlig tid, må du og familien ha skikkelig mat! Den dårlige samvittigheten over for mange lettvintheter på middagsbordet blir en fast følgesvenn for mange mens man stadig tenker på å begynne et nytt og bedre liv. Mener man alvor med planene, er Jamie på 30 minutter det beste utgangspunktet man kan få.
Ildsjel med dårlig tid
Jamie Oliver lever og ånder for god mat, og han brenner for å
spre kunnskap og engasjement. Tidligere har han blant annet gjort seg bemerket for å bedre skolematen i England. Han
lever selv et travelt liv, med restaurantdrift, kokeboklanseringer og kampanjer - og ikke minst med fire barn som skal ha
middag før blodsukkeret stuper helt i kjelleren. Altså vet han godt hvor skoen trykker. Jamie bestemte seg for
å se hvor raskt han klarte å lage et enkelt, men komplett måltid med god organisering på kjøkkenet
og smart planlegging. Og som han selv sier i innledningen til boka: "Du vil ikke tro hvor mye som faktisk lar seg gjøre!
Selv ble jeg helt overveldet."
Rå planlegging - ingen fiksfakserier
Det mest revolusjonerende med denne boka er ikke at måltidene
kan lages i stand i løpet av en halvtime. Heller ikke at de tilberedes ved hjelp av en rekke snarveier og triks, men
at Jamie har skrevet om tilberedelsesmåten på en helt unik måte som gjør at du sparer tid. Hvert
måltid er, for å bruke hans egne ord, "koreografert" på en sånn måte at du ikke sløser
et eneste minutt av din dyrebare tid. Punkt nummer en er, ikke overraskende, planlegging. Bestem menyen for mandag - torsdag
på søndag, og handle inn det du trenger på mandag - så er det gjort. Så gjelder det å
sørge for at kjøkkenet er organisert på en god og ryddig måte, og deretter er alt klart.
50 komplette måltider
Jamie Oliver har komponert 50 måltider for deg; her er kjøttretter,
vegetarretter, kjappe pastaretter, salater, smaksrike karriretter og retter du neppe ville trodd kunne lages til så
kjapt. Eller hva sies om en deilig sommerlig vegetarlasagne med tomatsalat og raskt innfrosset mango-yoghurtis, alt ferdig
på 30 minutter? Eller en hot grønn karri med sprøstekt kylling, råkostsalat og risnudler? Ovnsbakt
fisk med nypoteter og enkel spinatsalat skal også på menyen snart! Det er så man får vann i munnen
bare av å lese oppskriftene. De er grundige og detaljerte, og det vil nok kjennes uvant i begynnelsen - men som med
alt annet: Øvelse gjør mester. Og mange av oppskriftene har følge av videosnutter på jamieoliver.com/30mm, sånn at det er mulig å studere Jamie selv hvis det er noe man er usikker
på.
Et nytt og mer velsmakende liv - med bonus
Alle rettene bærer preg av Jamies kjærlighet
til råvarene, og er ujålete presentert, det er nesten så man kjenner liflige dufter stige opp fra boksidene.
Alt ser veldig, veldig godt ut! Klarer du å følge Jamies gode råd, oppnår du et stort kinderegg for
deg selv og familien din: Ingen dårlig samvittighet, velsmakende mat på hverdagene, og sist, men ikke minst, et
bedre kosthold. Det er sannelig tre gode ting på en gang, det!