Meny

Jamie på 30 minutter

; David Loftus (Illustratør) ; Ingrid Espelid Hovig (Oversetter)

Lærer du deg Jamies gode kjøkkenrutiner, sparer du masse tid! I løpet av bare 30 minutter kan du sette fram et lekkert måltid med flere retter uten at det går på bekostning av kvaliteten. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Om boka

For mange er hverdagene en sammenhengende kamp for å rekke fotballtreninger, dugnader og korpsøvelser. Sultne barn er ofte ikke blide barn, og det blir lett til at man går på akkord med egne oppfatninger av hva som er en skikkelig middag og heller tyr til frossenpizza. Igjen. Men selv om du har dårlig tid, må du og familien ha skikkelig mat! Den dårlige samvittigheten over for mange lettvintheter på middagsbordet blir en fast følgesvenn for mange mens man stadig tenker på å begynne et nytt og bedre liv. Mener man alvor med planene, er Jamie på 30 minutter det beste utgangspunktet man kan få.

Ildsjel med dårlig tid
Jamie Oliver lever og ånder for god mat, og han brenner for å spre kunnskap og engasjement. Tidligere har han blant annet gjort seg bemerket for å bedre skolematen i England. Han lever selv et travelt liv, med restaurantdrift, kokeboklanseringer og kampanjer - og ikke minst med fire barn som skal ha middag før blodsukkeret stuper helt i kjelleren. Altså vet han godt hvor skoen trykker. Jamie bestemte seg for å se hvor raskt han klarte å lage et enkelt, men komplett måltid med god organisering på kjøkkenet og smart planlegging. Og som han selv sier i innledningen til boka: "Du vil ikke tro hvor mye som faktisk lar seg gjøre! Selv ble jeg helt overveldet."

Pasta og Tomatsalat

Rå planlegging - ingen fiksfakserier
Det mest revolusjonerende med denne boka er ikke at måltidene kan lages i stand i løpet av en halvtime. Heller ikke at de tilberedes ved hjelp av en rekke snarveier og triks, men at Jamie har skrevet om tilberedelsesmåten på en helt unik måte som gjør at du sparer tid. Hvert måltid er, for å bruke hans egne ord, "koreografert" på en sånn måte at du ikke sløser et eneste minutt av din dyrebare tid. Punkt nummer en er, ikke overraskende, planlegging. Bestem menyen for mandag - torsdag på søndag, og handle inn det du trenger på mandag - så er det gjort. Så gjelder det å sørge for at kjøkkenet er organisert på en god og ryddig måte, og deretter er alt klart.

50 komplette måltider
Jamie Oliver har komponert 50 måltider for deg; her er kjøttretter, vegetarretter, kjappe pastaretter, salater, smaksrike karriretter og retter du neppe ville trodd kunne lages til så kjapt. Eller hva sies om en deilig sommerlig vegetarlasagne med tomatsalat og raskt innfrosset mango-yoghurtis, alt ferdig på 30 minutter? Eller en hot grønn karri med sprøstekt kylling, råkostsalat og risnudler? Ovnsbakt fisk med nypoteter og enkel spinatsalat skal også på menyen snart! Det er så man får vann i munnen bare av å lese oppskriftene. De er grundige og detaljerte, og det vil nok kjennes uvant i begynnelsen - men som med alt annet: Øvelse gjør mester. Og mange av oppskriftene har følge av videosnutter på jamieoliver.com/30mm, sånn at det er mulig å studere Jamie selv hvis det er noe man er usikker på.

Asiatisk grønt
                  og Bær-is

Et nytt og mer velsmakende liv - med bonus
Alle rettene bærer preg av Jamies kjærlighet til råvarene, og er ujålete presentert, det er nesten så man kjenner liflige dufter stige opp fra boksidene. Alt ser veldig, veldig godt ut! Klarer du å følge Jamies gode råd, oppnår du et stort kinderegg for deg selv og familien din: Ingen dårlig samvittighet, velsmakende mat på hverdagene, og sist, men ikke minst, et bedre kosthold. Det er sannelig tre gode ting på en gang, det!

Fakta

Om forfatteren

Jamie Oliver (født i 1975 i Essex) er en britisk kokk, kokebokforfatter og tv-personlighet, også kjent som The Naked Chef (den nakne kokken). Han er innehaver av restauranten Fifteen i London, hvor han tar inn vanskeligstilte ungdom for opplæring i matbransjen. Han fikk i 2003 ordenen Order of the British Empire. Han har jobbet for å bedre matforholdene i skolene i England og USA, og har laget flere tv-serier om dette. Jamie er gift med modellen Jools Norton, og sammen har de fire barn.