Meny

Englevaktene

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Kristina Ohlsson er en tøff dame med erfaring fra internasjonalt politiarbeid. Med romanen "Englevaktene" er hun i ferd med å få sitt store gjennombrudd også i litteraturen. Les mer
Vår pris
49,-
Spar
300,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 49,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud,

Tre år tidligere ble Rebecca Trolle, en lovende litteraturstudent, meldt savnet. Hun var invitert på en middag med et mentor-nettverk da hun tilsynelatende forsvant fra jordens overflate. Alex Recht deltok i etterforskningen etter forsvinningen, og nå kjenner han vissheten som en knyttneve i magen. Det viser seg ganske riktig å være levningene etter Rebecca som er funnet i den grunne graven i skogen ved tettstedet Midtsommerkransen. Og hun var gravid.

Dypt begravde hemmeligheter
Mens Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som førte til at Rebecca møtte en så voldsom skjebne, gjør åstedsgranskerne et nytt funn på åstedet, en gammel herresko. Enda dypere ned i jorda finner de en kropp til, som har ligget lenge i jorda - kanskje så mye som tretti år. Det gåtefulle funnet får etterforskerne til å undre seg: To mordere som har begravet sine ofre på nøyaktig samme sted, er det sannsynlig? Kan det være snakk om en seriemorder? Som har ventet i tretti år på neste offer? Det virker lite trolig. Men hva om man ser for seg at noen en gang ble myrdet og begravet i skogen - og så, flere tiår senere får morderen behov for å ta et liv til ...? Hva slags motiv skulle i så fall ligge til grunn for det siste mordet?

Etter å ha lest Englevaktene er jeg definitivt overbevist: [...] Kristina Ohlsson er den mest interessante svenske krimforfatteren for øyeblikket.
Gunilla Wedding, Norra Skåne

Den store stillheten
På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Thea Aldrin hadde stor suksess med sine fantastiske barnebøker - men det var før skandalene rammet. Hun ble dømt for å ha stukket i hjel sin mann, og mistenkt for sin sønns forsvinning og for å ha stått bak to bøker med moralsk for dervelig innhold som ble utgitt for flere tiår siden. Mistankene har holdt seg - godt hjulpet av at Thea Aldrin ikke en eneste gang har brutt tausheten for å ta til mot mæle. Hun sonet straffen for drapet på ektemannen, og har siden levd et liv i total stillhet. «Det sies at hun ikke har sagt et ord på nærmere tretti år. Hun må være gal,» sier en av pleierne på aldershjemmet. Thea Aldrin dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum. Sporene leder politiet til den mørkeste sannhet. For etterforsker Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment når hennes elskede Spencer dras inn i saken. Ikke bare blir hennes egen verden rystet i grunnvollene, det blir også den tilliten hun nyter blant resten av etterforskerne. Etterhvert som gåten nærmer seg en oppklaring, rår en stadig dystrere stemning i etter forskningsgruppa. Hvem blir den neste til å bli lagt i graven ved Midtsommerkransen?

Det som imponerer mest er den gode evnen til å skape gode skikkelser som jeg virkelig bryr meg om.
Daniel Åberg, Uppsala Nya Tidning

Forfatter med noe attåt
Det er lett å la seg lure av Kristina Ohlssons tiltalende ytre. Søt, svensk og blond, hun kunne vært ansatt i en bank eller i reiselivsnæringen - men i virkeligheten skjuler Ohlssons plettfrie ytre en tøff dame. Hun har blant har jobbet med antiterroranalyser i OSSE, Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa og med sikkerhetspolitiske analyser i Rikspolisstyrelsen. Kanskje er det arbeidet i disse miljøene som gjør at hun skildrer samarbeidet blant etterforskerne i Englevaktene på en så smidig måte. Riktignok blir de ulike etterforskerne beskrevet med hver sine særegenheter, men de klarer likevel å jobbe som et kollektiv, og sakte men sikkert nærmer saken seg en løsning.

Den grusomme sannheten
Det hender at sannheten er for grusom til at man kan forholde seg til den. I Englevaktene har en gammel dame kjent sannheten i mer enn tretti år - en sannhet hun bare har delt med morderen. Englevaktene byr på rå spenning, sympatisk person - galleri og et utsøkt puslespill av en kriminalgåte. Vi anbefaler lesing i ett strekk med lyset på - og hvem vet, kanskje Kristina Ohlsson blir din nye favorittsvenske?

Når jeg finner en ny favoritt er gleden alltid like stor [...] Englevaktene er skikkelig spennende, utrolig lettlest og velskrevet.
Inger Lundqvist, Norran
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 529
ISBN: 9788252580235
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Änglavakter
Nr: 8007233
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson er født i 1979. Inntil nylig har hun jobbet som Counter Terrorism Officer ved OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa), verdens største sikkerhetsorganisasjon. Hun har permisjon fra stillingen som analytiker ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Englevaktene er hennes tredje kriminalroman med Alex Recht og Fredrika Bergman i hovedrollene.