Meny

Mexico City-mysteriet

David og familien drar til Mexico City. Men har de tenkt på at Mayakalenderen tar slutt, og at det faktisk er verdens undergang i desember? Les mer
Vår pris
99,-
Spar
180,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 180,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

illustrasjonDavid som er litt nysgjerrig, og gjør ting uten å tenke seg om. Ikke rart han stadig havner i skumle situasjoner ...

Mexico City - ingen by for pyser
David og familien drar til Mexico City for å oppleve en utradisjonell jul med ekte mexikansk mat og besøk på spennende kunstmuseer. De har fått låne en leilighet i Mexico City. Onkel William, som pleier å være med på alle turer har ikke fått lov til å bli med denne gangen. Stemningen er ganske dårlig - og verre blir det når David oppdager at en kunstinteressert leder av en dommedagssekt er ubehagelig interessert i Bergvik-familien. Og noe de virkelig ikke har tenkt på er at den gamle Maya-kalenderen tar slutt, og at det faktisk er verdens undergang i desember ... Dårlig timing altså. Og når en velkjent politimann dukker opp, forstår de virkelig at enden er nær.

(...) vidunderlige blandingen av det passe sannsynlige, det passe eventyrlige og samtidig så reale innholdet.
Mette Hofsødegård, Aftenposten

Super lesetrening
Det er nesten ikke grenser for hva David klarer å havne oppi helt på egen hånd. Heldigvis er han også en snarrådig liten gutt, så han klarer å sno seg ut av noen skikkelig gufne kniper. Bjørn Sortlands mysterier tar ferske lesere på alvor - her er det spenning så det suser, men innenfor trygge rammer. Det er fort gjort å få blod på tann av disse mysteriene, så la dem gjerne bli en leken innfallsport til egen lesning. Mexico City-mysteriet er bok nr 13 i Kunstdetektivene-serien. Og Trond Bredesen er som alltid suveren illustratør.

Hans elleve bøker om kunstmysterier verden rundt er kule greier, fulle av enkel og direkte Hardygutt-spenning samtidig som den kunstglade forfatteren fletter inn en god del fakta om bildekunst underveis.
Stavanger Aftenblad
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 166
ISBN: 9788252581379
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 6-9 Barn 9-12
Format: 21 x 16 cm
Nr: 8017808
Illustrasjonsprisen 2012
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
forfatterenBjørn Sortland>/strong> har skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker, han er oversatt til nærmere 20 språk og har mottatt mange norske og internasjonale litteraturpriser. Han har opplevd en eventyrlig suksess med serien om Kunstdetektivene.
Trond Bredesen er illustratør og arbeider med det meste fra reklame, tidsskrifter, emballasje til aviser og bøker, ikke minst Kunstdetektivene. Han har fått flere priser for arbeidene sine.